Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

29.9.09 :: ARSENAL-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Ο Ολυμπιακός σε μια πολύ καλή βραδιά πάλεψε όσο μπορούσε. Οι παίκτες του στάθηκαν παλικάρια, και τα έδωσαν όλα, μέχρι εσχάτων. Όσο ήξεραν, όσο μπορούσαν και όσο άντεχαν. Κι άντεξαν για 78 λεπτά.
Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση της ομάδας μας (ασχέτως αποτελέσματος).
Ιδιαίτερα ο Νικοπολίδης (σε μια από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του) κράτησε ολόκληρη την Άρσεναλ μόνος του. Μια Άρσεναλ άλλης κλάσης και άλλης ταχύτητας, που έκανε σωρό ευκαιρίες για γκολ κι όμως δεν τα κατάφερνε. Που πολιορκούσε ασφυκτικά την περιοχή του Ολυμπιακού στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Που είχε λυσάξει να βάλει γκολ κι όμως δεν έβαζε.

Στο 78' βρήκε σαν ευκαιρία μία από τις ελάχιστες αδράνειες της ερυθρόλευκης άμυνας (που από ώρα ξεφούσκωνε από κούραση) και σκόραρε. Πιο πριν ο Νικοπολίδης είχε γλιτώσει την ερυθρόλευκη εστία 6-7 φορές από σίγουρα γκολ!
Όλοι οι παίκτες έδωσαν ό,τι είχαν. Και τα κατάφεραν καλά, με μόνο ένα μελανό σημείο: ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα περισσότερο, την "πούλαγαν" εύκολα και γι αυτό η Άρσεναλ είχε όλη την κατοχή και την ευκαιρία να πιέζει συνεχώς. Αν οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να κρατούν τη μπάλα περισσότερο, ίσως και να είχαν λιγότερη (χρονικά) πίεση και ίσως να είχαν καταφέρει και τον άθλο: να πάρουν ισοπαλία και πολύτιμο βαθμό μέσα στο Λονδίνο...
Αποφασιστικό ρόλο έπαιξε και ο Γάλλος διαιτητής (που με Γάλλο τον Βενγκέρ στον πάγκο, και τη μισή Άρσεναλ να αποτελείται από Γαλλάκια, ε, δεν ήταν φυσικό να γέρνει την πλάστιγγα εκεί που προτιμούσε;;;
Και φάνηκε ξεκάθαρα από τα πολλά φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού που δεν σφύριζε, από τα φάουλ με το παραμικρό" που σφύριζε εναντίον του, από τις εύκολες κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού, και τη ...δυσκολία να βγάλει κάρτα σε παίκτες της Άρσεναλ... Το αποκορύφωμα της "στραβομάρας" του διαιτητή ήταν όταν μέτρησε σαν κανονικό γκολ το ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ off-side στο 86' (2-0). Αλλά εκεί ήδη είχαν όλα τελειώσει.

Μπράβο στην ομάδα μας για την ψυχή και την αγωνιστικότητά της.

Στο άλλο παιχνίδι (Άλκμααρ - Σταντάρ Λιέγης 1-1), το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βόλευε περισσότερο τον Ολυμπιακό. Έτσι, διατηρείται δεύτερος στη βαθμολογία του ομίλου, και έχει τώρα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.


ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (30/9/2009)






Αφήσαμε τελευταίο το ΕΜΕΤΙΚΟ πρωτοσέλιδο της "Πράσινης"(λερώνουμε και τα δάκτυλά μας και μόνο που πληκτρολογούμε το όνομα αυτό!):

Έχει ένα "πονηρό" 2 (μιλάει για πολυθρόνες στο ΟΑΚΑ, ενώ εννοεί τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός). Εξυπναδούλες!
Και υμνεί τον βάζελο σαν "αληθινό Ευρωπαίο". Χα!

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Έφαγε "σούπα" ο Τεντόπανος!

Τον πείραξε η κορυφή κι άρχισε να παραπατάει...
Δεν περίμενε ποτέ να παραμείνει πρώτος στη βαθμολογία, και του έπεσε κάπως βαρύ!
Ο Τεντόπανος φλασκώθηκε χθες (27.9.09, μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ) στη συνέντευξη Τύπου...

Δείτε το βίντεο...


Τι είναι κόμμα;

Κόμμα = "Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης, Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)




Και το T-shirt του... αναποφάσιστου:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

26.6.09 ::: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0

Εμφανώς κουρασμένος ο Ολυμπιακός, και ίσως με το μυαλό στο ματς της Τρίτης εναντίον της Άρσεναλ στο Λονδίνο, αν και έκανε αρκετές ευκαιρίες, περιορίστηκε στο 1-0 (με ωραίο γκολ του Ζαϊρί) απέναντι στον αξιόμαχο Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ελ Τόρο – Έτσι δάμασα τον ταύρο!


υπάρχει και ο Ζικο εδώ

Ζίκο: Καβαλάρης με το καλημέρα




υπάρχει και ο Ελ-Τόρο εδώ

AEK - OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2


Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ ΖΙΚΟ



24.9.09 - Τα πρωτοσέλιδα...

O Θρύλος ξανά αλώβητος, ο Τοροσίδης ξανά ήρωας!!!








Kαι τι λένε οι άλλοι;;;;
Μα φυσικά, η ΑΕΚ φωνάζει, για αδικία (για το πέναλτι, δικαιολογημένα) αλλά και για "ΣΦΑΓΗ" και για "Παράγκα";

Θέλουν να μιλήσουμε για σφαγές; Για σφαγές που έχει υποστεί ο Ολυμπιακός και μάλιστα ΜΕΣΑ στην 13ετία της παντοκρατορίας του;
Για παράγκα; Ποια παράγκα; Η παράγκα ευθύνεται για την ανικανότητά τους; (13 χρόνια τώρα, η "παράγκα", καλύπτει τη γύμνια τους).
Μα ποια παράγκα; Αυτή που από φέτος καυχιούνται ότι κατέχουν οι βάζελοι;
Ποια παράγκα; Αυτή που δεν έδωσε το πέναλτι στον Άρη (εναντίον του βάζελου) στο 90;;;
Για αυτή την "παράγκα" γιατί δεν ουρλιάζουν τα χανουμάκια;
Αφού ο βάζελος είναι αυτός που θα τους "φάει" πάλι τη 2η θέση. Αφού για τον βάζελο τη σφάζουν κάθε χρονιά (όσες φορές την έχουν σφάξει). Αυτόν πρέπει να εχθρεύονται, και γι αυτόν πρέπει να φωνάζουν. Δεν τους είδαμε όμως την περασμένη βδομάδα να το κάνουν. Φυσικά. Γιατί είναι συνεταιράκια. Γιατί ανήκουν στο αντι-ολυμπιακό άρμα του Παναθηναϊκού. Γιατί (όπως όλοι) είναι τυφλωμένοι από το μίσος τους για τον Ολυμπιακό! Και μόνο! Πάντα! Κι αυτή είναι η βασική αιτία για τα 13χρονα χάλια τους. Αλλά δεν το καταλαβαίνουν!


Τέλος, φωνάζει ο ΠΑΡΑΓΚΑΣ για... παράγκα! χαχα!!! Πλάκα έχουν.




Και μια σύμπτωση:
Πριν 3 χρόνια ακριβώς, ίδια μέρα, τα πρωτοσέλιδα είχαν παρόμοια μορφή. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 1-0 την ΑΕΚ... Ίδια γεύση!


Μια ζωή αεκάκι


- Το ταμπλό στο ΟΑΚΑ έγραψε αεκάκι - ΘΡΥΛΟΣ 1-2

- Για τα χανουμάκια,πάλι πίκρα,πάλι πόνος πάλι π.... (δεν το λέω).

- Οι πανηγυρτζήδες της Αγγλίας χθες κλαίγανε με μαύρο δάκρυ και πλακωθήκανε μεταξύ τους.

- Τελικά είναι φαινόμενο για επιστημονική διερεύνηση αυτά τα αεκάκια.Από την Έβερτον τρώνε τεσσάρα αλλά πανηγυρίζουνε.Χθες μόλις δύο τους ρίξαμε και χαλάσανε τον κόσμο.Φαίνεται ξεκάθαρα πως μετά από 16 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα,τα έχουνε παίξει εντελώς...

- Σήμερα όλες οι φυλλάδες την πέφτουνε στο Δαλούκα με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να ξεχαστεί το πέναλτι που έπνιξε ο Ντάκος σε βάρος του βάζελου.

- Όμως άλλα είναι τα περιθώρια αντίδρασης στο 90' με ρευστό σκορ και άλλα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.Μη ξεχνάμε ότι και ο ΟΦΗ της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ προηγήθηκε την Κυριακή όμως τελικά «έσκυψε».

- Τα βάζουν με το Δαλούκα,τα χανουμάκια,αντί να τον επεφημούν που τους έδωσε τροφή στη μιζέρια τους.Παραδεχτείτε το αεκάκια.Τη γουστάρετε την κλάψα.«Σκίσε με ν'αλλάξω ράφτη» που έλεγε η πρωταγωνίστρια της επικής ελληνικής ταινίας «Το παλαμάρι του βαρκάρη».

- Ο αεκτζής που μπορεί να έχει απτές μνήμες τι σημαίνει να παίρνει μια ομάδα πρωτάθλημα, είναι πια άνω των 35 ετών.Οι νεότεροι ήταν παιδάκια τότε,ενώ οι έφηβοι δεν προβλέπεται να νιώσουν αυτό το συναίσθημα στη ζωή τους.

- Η (δωρεάν) συμβουλή μου στους κλαψιάρηδες είναι μια : Λυπηθείτε τα παιδιά σας και μη τα κάνετε αεκάκια.Δε θέλετε να τα κάνετε γαυράκια (αν και θα γίνουνε μόνα τους μόλις καταλάβουνε σε τι λούκι τα βάλατε);Κάντε τα Πόρτο, Ίντερ, Μάτζεστερ, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ,Μπάγερν ακόμα και Σέλτικ.Γλυτώστε τα από την κακομοιριά και τη μιζέρια.

Πέστε κάτω οε,οε,οε!

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Τετάρτη 23.9.09 :: ΟΑΚΑ :: AEK-OΣΦΠ 1-2

Στο εξ' αναβολής ντέρμπι της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος, μεσοβδόμαδα (μετά τον ΠΑΟΚ και πριν την Ευρώπη) ο Θρύλος (ακόμη με μισή ομάδα) όχι μόνο στάθηκε στο ΟΑΚΑ, αλλά και πήρε το ντερμπάκι, και άφησε τα χανούμια ξανά στο κλάμα και (όχι όλους) στην αυτοκριτική...
Βοήθησε λίγο και ο διαιτητής Νταλούκας που δεν σφύριξε υπέρ της ΑΕΚ καθαρό πέναλτι (σε χέρι του Μέλμπεργκ στην περιοχή), αλλά τι να κάνουμε;... έτσι είναι αυτά.
Ανθρώπινα είναι τα λάθη. Και εξάλλου, το "τι γράφει ο πίνακας" μετράει τελικά.
Έτσι δεν λέτε, τόσα χρόνια, δευτερότριτα;

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ακόμη ο "καλός Ολυμπιακός" που ονειρευόμαστε και περιμένουμε. Εκτός από τις πολλές απουσίες, είναι νωρίς ακόμη να ανακάμψει. Μετά την κρίση, μετά τον Κετσπάγια, με τον Ζίκο φρέσκο στον πάγκο του, έχει ακόμη δρόμο. Και θα γίνει ακόμη δυνατότερος και πιο τρομερός από τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί απλά είναι στο DNA του. Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνιμος Πρωταθλητής. Και αυτό δεν θα σταματήσει εύκολα...

Προς το παρόν ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά συνέρχεται, δυναμώνει, βελτιώνεται, κάποια στιγμή θα έχει και ολοκληρωμένη σύνθεση - και τότε μην τον είδατε και δεν τον φοβηθήκατε! Μέχρι τότε, προς το παρόν, μετράει η σκοπιμότητα και οι βαθμοί, και κοιτάει (και ξέρει) να παίρνει τα παιχνίδια!

Τόσο στην Τούμπα, όσο και στο ΟΑΚΑ, έδειξε ότι είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που "μιλάει η φανέλα του" (ή όπως αλλοιώς το λένε: "η ψυχή", "το μέταλλο" του Πρωταθλητή κλπ.), που ξέρει να παίρνει τα δύσκολα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Απέδειξε πώς κάνουν λάθος όσοι τον πιστεύουν τελειωμένο ή λαβωμένο, όσοι πιστεύουν ότι πέρασε πια η δυναστεία του και πως ήρθε η ώρα να χάσει τα πρωτεία. Κάνουν μεγάλο λάθος!
Μισός, κουρασμένος, ανέτοιμος, σε κρίση, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κι έχει παίκτες διαμάντια, με προσωπικότητα, που ξέρουν την κατάλληλη στιγμή να κάνουν τη διαφορά και να "κλέψουν" το όποιο δύσκολο παιχνίδι, το όποιο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είναι θεριό ανήμερο και πρέπει να τον φοβάται κάθε αντίπαλος όταν ακόμη είναι και πεσμένος κάτω ή με την πλάτη στον τοίχο. Τότε, μάλιστα, να τον φοβούνται περισσότερο. Γιατί το θηρίο θα ξυπνήσει και θα τους καταπιεί!

Ο Ολυμπιακός, χωρίς να παίξει μπάλα, το έκανε με την Αλκμααρ (Τοροσίδης). Το έκανε στην Τούμπα, πριν 3 μέρες, το έκανε τώρα και στο ΟΑΚΑ (ξανά με τον Τοροσίδη, με δύο αντρίκιες γκολάρες, η δεύτερη μάλιστα, εντελώς ...βραζιλιάνικη, α-λα Τζιοβάνι - για να δείξει στον Ζίκο ότι μπορούν και Έλληνες παίκτες να είναι "Τζιοβάνηδες").
Θα το ξανακάνει, όποτε και σε όποιον τον υποτιμήσει!

Ναι, ίσως η ΑΕΚ να ήταν και καλύτερη. Είχε περισσότερη κατοχή, είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, είχε περισσότερες ευκαιρίες. Ε, και; Την ψυχή του Πρωταθλητή, δεν την είχε. Έτρεχε, ίδρωνε, πάλευε, αλλά ο Θρύλος ήταν αυτός που τα κάρφωνε. Είχε την υπεροχή αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει. Είχε πρωτοβουλία αλλά δεν την έκανε ουσία. Έπρεπε να ξυπνήσει αλλά δεν ξύπνησε. Δεν έχει ηγέτες, δεν έχει προσωπικότητα.
Ρε παιδιά, δεν θέλει κόπο! Θέλει μυαλό και αποτελεσματικότητα! Θέλει τρόπο!
Και εσείς τον τρόπο δεν τον ξέρετε! Αποτελεσματικότητα δεν έχετε!

Η ΑΕΚ είναι πολύ μικρή, με ή χωρίς πέναλτι, να μας κερδίσει. Ο Ολυμπιακός το αποδεικνύει 2-3 φορές το χρόνο (σε Πρωτάθλημα και τυχόν Κύπελλο) που τη συναντάει μπροστά του. Πριν μήνες στον Τελικό Κυπέλλου, το έχασαν "στο τσακ", όλο το καλοκαίρι μας λέγανε "θα τα πούμε στο ντέρμπι", ήρθε και το ντέρμπι, το'χασαν (ίσως "στο τσακ") πάλι, τώρα θα μας λένε "στο Καραϊσκάκη θα τα πούμε"... κλπ κλπ
Τόσα χρόνια, τα ίδια ακούμε. Ας αλλάξουν τροπάριο πια, κουραστήκαμε.

Υ.Γ. Θα θέλαμε να διορθώσουμε μία ανακρίβεια που είπε (όταν ρωτήθηκε στο τέλος του αγώνα) ο συμπαθέστατος Βασίλης Τσάρτας: Ο διαιτητής δεν στέρησε τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ. Της στέρησε το δικαίωμα να σκοράρει, και το πολύ-πολύ να είχε φέρει ισοπαλία. Δεν είναι το ίδιο πράγμα! Και μην πουν "αν είχε προηγηθεί θα είχε πάρει και το ματς, γιατί αυτό το έχουμε ζήσει πολλές φορές, να προηγείται και να τρώει... 6 !!!

Stupid Chickens


Θα τους δουμε στην... τηλεόραση

Θα τους δουμε στην... τηλεόραση


Κατούρα να φύγουμε...


εεε, οοο, κόκκινο τον βάψαμε τον πύργο τον λευκό


Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Eκτός αποδυτηρίων ο μεροκαματιάρης Ολυμπιακάρας κυρ-Σάββας

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον «Αrrena»
«Το να είσαι εκτός αποδυτηρίων δε λέει τίποτα. Εγώ πάντα στη ζωή μου σεβόμουνα τους προπονητές. Ο Ζίκο θέλει να είναι μόνο με τον αδερφό του μέσα (σ.σ στα αποδυτήρια) και να ασχολούνται μόνοι τους με το τμήμα, χωρίς παραινέσεις τρίτων.
Νομίζω ότι για να το κάνει, θα πει ότι το έχει εφαρμόσει και σ' άλλες ομάδες. Δεν είναι τυχαίο που το κάνει στον Ολυμπιακό. Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, ούτε με γνωρίζει και πρέπει πάντα να σεβόμαστε τον προπονητή. Αλίμονο αν αρχίσουμε να λέμε ή να κάνουμε συζητήσεις. Ό,τι λέει ο προπονητής, για μένα προσωπικά, είναι αποδεκτό και το εφάρμοσα όσα χρόνια ήμουνα στον Ολυμπιακό, που ήμουνα πάρα πολλά. Θεωρώ τον προπονητή δικτάτορα μέσα στα αποδυτήρια, με την καλή έννοια πάντοτε
».

ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΘΕ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΖΙΚΟ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ Ο κυρ-ΣΑΒΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ «ΘΕΙΟΥ» ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΙΚΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ :


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Θρύλος είναι παντού!




Ακόμη και στο βυθό. Ο φίλος-αναγνώστης JoSpy σε πρόσφατη κατάδυση στο Σούνιο, κάτω ακριβώς από το ναό (όχι του Καραϊσκάκη, αλλά του Ποσειδώνα) αγκαλιά με τον Θρύλο.
Αυτό είναι πάθος!

21.9.09 - Πρωτοσέλιδα...







...για το χθεσινό θρίαμβο στην Τούμπα!
Όλοι αναγνωρίζουν την "ψυχή", το "μέταλλο" και τη "φανέλα" του Πρωταθλητή!
Κι όλοι συμπεραίνουν, ότι "γι αυτό τον λένε ΘΡΥΛΟ"!
Εμ, δεν είναι τυχαίο!!!

Ε, πού να καταλάβουν οι άλλοι, οι δευτερότριτοι; Γι αυτούς αυτά είναι... ψιλά γράμματα!

Mπαοκ - Ολυμπιακός 1-2