Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Η δίωξη πρωτοσέλιδη, η αθώωση «θαμμένη»

Κύριε πρόεδρε,

Μάθατε για τις διώξεις, δεν μάθατε ποτέ όμως, από γνωστούς και άλλους λασπολόγους, πως δεν υπάρχουν ευθύνες για Ολυμπιακό και Μαρινάκη.
Το μεν πρώτο, η δίωξη, αποτελεί κατά τους «ειδικούς» ΣΚΑΝΔΑΛΟ 6άστηλο (έτσι είναι πλέον στο ταμπλόιντ), η μη δίωξη όμως είναι ένα ταπεινό μονόστηλο.
Ο δημοσιογράφος, αυτόκλητος κριτής των πάντων, θα κουβαλάει πάντα μαζί του το «αλάθητο», μια... προίκα που παραδίδεται από γενιά σε γενιά.
Έτσι... ξεχνά να ζητήσει συγγνώμη, ξεχνά να παραδεχτεί το λάθος, αγνοεί την άλλη πλευρά.
Ασέλγησε όσο μπόρεσε εις βάρος της και πλέον, απλώς… αδιαφορεί. Το θύμα, απλώς, αισθάνεται δικαιωμένο. Τίποτα πιο πολύ. Στη συνείδηση των πολλών θα μείνει η πρώτη εικόνα, όχι όμως και η ουσία της υπόθεσης.
Βγήκαν, λοιπόν, οι διώξεις για τον Ολυμπιακό Βόλου, για την Καβάλα. Ο Ολυμπιακός είναι απ’ έξω. Διότι δεν εμπλέκεται.
Κι αυτό δεν είναι απόφαση κάποιου τυχαίου, είναι θέμα Δικαιοσύνης.
Το αγνοεί και αυτό ο... δημοσιογράφος. Γιατί το ‘θελε κάπως αλλιώς. Στα δικά του μέτρα. Ήθελε αίμα. Δεν του βγήκε. Η λύση είναι απλή, θα αφήσει τα πράγματα να αιωρούνται και τη λάσπη στον ανεμιστήρα.
Προς κάθε κατεύθυνση ο στόχος, αρκεί να έχει φόντο κόκκινο.
Τέλος πάντων. Το θέμα μας είναι, πώς μπορεί να αμυνθεί κάποιος από τέτοιου είδους πρακτικές;
Δεν υπάρχει ουσιαστικός και άμεσος τρόπος. Εκτός κι αν έχει δικό του ΜΜΕ. Τότε, ο καλός δημοσιογράφος μετατρέπεται σε μια ωραιότατη κοτούλα, διότι αυτού του είδους οι... επιθετικοί «παίκτες» είναι και θρασύδειλοι!
Τώρα, βέβαια, διάφοροι τέτοιοι, οι οποίοι έχουν ως στόχο τον κ. Μαρινάκη -και δεν μιλάω για τους προφανείς- ψώνισαν από σβέρκο. Απ’ αυτούς είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που –νομίζουν– «μασάει»...
Τον χαίρομαι που «παίζει» επιθετικά, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η συνέχεια, η οποία... παραδοσιακά καταλήγει για τα υπέροχα αυτά παιδιά της ελεύθερης διανόησης σε μια ωραιότατη κωλοτούμπα!
Να θυμάστε, κάθε... δίωξη αποτελεί πρωτοσέλιδο, κάθε αθώωση ένα ταπεινό μονόστηλο. Αυτά στην Ελλάδα της ελεύθερης σκέψης, της δημοκρατίας και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ δημοσιογράφων!

LINK