Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Γιώργος Αμανατίδης: «Το ταλέντο του Φέτφα περισσεύει»

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και μέλος του τμήματος σκάουτινγκ των «ερυθρόλευκων», τόνισε ότι «ο ''Φέτφα'' είναι ένα παιδί με τεράστιες δυνατότητες και θα πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά».
Παρ' όλα αυτά όμως, όπως υποστήριξε, θα πρέπει να αποφεύγονται οι χαρακτηρισμοί και οι υπερβολές από τα Μέσα, καθώς ο παίκτης «είναι σε μία ηλικία που μπορεί εύκολα να παρασυρθεί».

«Η εμφάνιση του κόντρα στον Ηρακλή δεν μου έκανε εντύπωση. Είναι κάτι που το περιμέναμε. Ο Γιάννης (σ.σ. Φετφατζίδης) είναι ένα παιδί με τεράστιες δυνατότητες. Αυτό το παιδί θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Διαθέτει ποδοσφαιρικό μυαλό και απίστευτο ταλέντο. Αυτήν την ευκαιρία που του δίνεται τώρα, είμαι σίγουρος ότι θα την αρπάξει από τα μαλλιά», τόνισε αρχικά ο Αμανατίδης, ο οποίος στη συνέχεια επεσήμανε:

«Αυτή τη στιγμή, κερδίζει πάρα πολλά από τη συναναστροφή του με τους μεγάλους παίκτες που διαθέτει ο σύλλογος. Αντιλαμβάνεται πλέον ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το επίπεδο και αυτό του δίνει περίσσεια αυτοπεποίθηση»


Όπως συμβαίνει συχνά, σε ανάλογες περιπτώσεις, όταν δηλαδή ένας νεαρός παίκτης κάνει τη διαφορά, ο ενθουσιασμός τόσο από τον Τύπο όσο και από τον κόσμο είναι μεγάλος. Επί τούτου, ο Αμανατίδης τόνισε:

«Μετά την τελευταία του εμφάνιση, έχει δοθεί μεγάλη έκταση. Το ότι τον χαρακτήρισαν ‘Μέσι’ ήταν λίγο τραβηγμένο. Θα πρέπει λίγο να το μετριάσουμε. Ο Γιάννης δεν έχει ανάγκη κάποιον χαρακτηρισμό, ούτε συγκρίσεις. Πρέπει να κρατήσουμε τους τόνους χαμηλά. Μπορεί να είναι ένα παιδί που ξέρει που πατάει, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του. Είναι σε μία ηλικία που μπορεί εύκολα να παρασυρθεί. Έχει πολλά ακόμα να μάθει. Πρέπει να κρατήσουμε τον Γιάννη με τα πόδια στη γη. Απ’ όσο ξέρω ήδη ο Τάσος Μητρόπουλος τον έχει αναλάβει και προσπαθεί να κρατήσει τον Γιάννη προσγειωμένο στη γη, για να μη παρασυρθεί».

Για τις ευκαιρίες που δίνονται φέτος από τον Ολυμπιακό σε νεαρούς παίκτες, είπε: «Φέτος η απόφαση της διοίκησης είναι να δώσει ευκαιρίες σε μικρά παιδιά. Υπάρχουν κάποια παιδιά που δόθηκαν δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να γυρίσουν στην ομάδα ακόμη πιο έτοιμοι. Ο Κύριος Μαρινάκης πιστεύει πολύ σε αυτά τα παιδιά και θέλει να πάρουν ευκαιρίες. Θυμίζουμε την περίπτωση του Κατσικογιάννη, ο οποίος επέστρεψε βελτιωμένος έπειτα από τον δανεισμό του στον ΟΦΗ».

Τέλος, του ζητήθηκε η άποψή του για τον Γιάννη Ποτουρίδη και είπε: «Είναι ένα παιδί πολύ χαμηλών τόνων. Δουλεύει πολύ. Είναι πολύ θετικό το ότι του δόθηκε η δυνατότητα να παίξει κάποια παιχνίδια. Είναι ικανός και θα τα καταφέρει». 

(από www.bam.gr )