Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Λουτσιάνο, δεν σε ξεχνάμε ποτέ

Ο αγαπημένος μας Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο μεγάλος Αργεντίνος εξτρέμ και μελλοντικό σημείο αναφοράς για όσους έρθουν να καλύψουν το δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής των «ερυθρόλευκων» επιστρέφει στην πατρίδα του για να να μείνει μόνιμα και να αντιμετωπίσει το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ήρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2007, όταν ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Ίλια Ίβιτς τον φέρνουν στο δικό μας λιμάνι. Πήρε τη φανέλα με το αγαπημένο του απο τη θητεία του στη Σαραγόσα και την Ατλέτικο Μαδρίτης νο 7, λίγο πριν αρχίσει η σεζόν και αφού ο Καστίγιο πήρε τη μεταγραφή για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Απο την πρώτη χρονιά δείχνει την εξαιρετική του ποιότητα και γίνεται ο αγαπημένος της εξέδρας. Ειδικά στην πορεία για την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ κάνει θαύματα, πετυχαίνοντας καταπλητικά γκολ με Λάτσιο στο Καραϊσκάκη και το Ολίμπικο, αλλά και με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Μπερναμπέου. Αν και η απόδοσή του δεν είναι τόσο σταθερή στο πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά, βάζει τη σφραγίδα του στον τελικό του Κυπέλλου, όπου χάρη σε προσπάθειές του ο Κοβάσεβιτς και ο Ζεβλάκοφ πετυχαίνουν τα γκολ της νίκης με 2-0 επί τη Αρη στο Καυτανζογλειο. Όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά του μαζί και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης που του αναπροσαρμόζει το συμβόλαιο.

Το 2008 ο Λουτσιάνο εξελίσσεται σε αδιαμφισβήτητο ηγέτη του Θρύλου, καθώς τον οδηγεί στην κατάκτηση ενός ακόμη νταμπλ. Πετυχαίνει 14 γκολ στο πρωτάθλημα στο πρωτάθλημα και στον καλύτερο τελικό κυπέλλου που έγινε ποτέ, κάνει το 3-4 κόντρα στην ΑΕΚ στην παράταση και αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη γιατί έβγαλε τη φανέλα να πανηγυρίσει το υπέροχο γκολ του. Έτσι κλείνει ιδανικά μια υπέροχη χρονιά για τον Λούτσι και τον κόσμο του Θρύλου.

Η χρονιά 2009 δεν ξεκινά καλά, έρχεται σε προστριβή με τον Κετσπάγια, υποφέρει από θλάσεις, πιέζεται να επιστρέψει και υποτροπιάζει και μένει και πάλι έξω από τους αγώνες του Θρύλου. Τα άσχημα νέα το Γενάρη του 2010 πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των απανταχού γαύρων. Ο αγαπημένος Λούτσι της ερυθρόλευκης κερκίδας έχει σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά του και μετά από σειρά εξετάσων οριστικοποιείται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το ποδόσφαιρο...


Οι τίτλοι του Λουτσιάνο:

1 Κύπελλο Ισπανίας (2004, με τη Ρεάλ Σαραγόσα)
2η θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2005
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Ολυμπιακό (2008, 2009)
2 Κύπελλα Ελλάδας Ελλάδας με τον Ολυμπιακό (2008, 2009)
1 Σούπερ Καπ Ελλάδας με τον Ολυμπιακό (2007)
1η θέση στο Πρωτάθλημα Νέων Νοτίου Αμερικής 1999


Ατομικοί Τίτλοι
Vodafone MVP of the YEAR 2009
Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα 2008-09 με 14 γκολ


ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΑΛΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


( gavros.gr )