Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μάρτιν Νοβοσέλατς

Ο Μάρτιν Νοβοσέλατς ήρθε στον Ολυμπιακό το 1980 και αγωνίστηκε σε 104 αγώνες. Ο άλλοτε στυλοβάτης της "ερυθρόλευκης" άμυνας θεωρείται ένας από τους καλύτερους ξένους αμυντικούς που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σε δηλώσεις του στον κροατικό Τύπο δείχνει να μην ξεχνά τον Θρύλο και τον κόσμο του.
"Στην αρχή οι Έλληνες ήταν επιφυλακτικοί απέναντί μου, γιατί κάποιοι είχαν γράψει πως αντιμετώπιζα προβλήματα τραυματισμών. Όλα αυτά όμως μέχρι να παίξω το πρώτο παιχνίδι. Από το 15ο λεπτό και μετά άρχισαν να με χειροκροτούν. Έτσι κέρδισα από την αρχή τον κόσμο του Ολυμπιακού. Όμως και στον κόσμο του Παναθηναϊκού δεν ήμουν μισητός ποτέ, γιατί ποτέ δεν έκανα εμπρηστικές δηλώσεις. Με εκτιμούσαν όλοι", είπε ο Νοβοσέλατς για την αντιμετώπιση που είχε από τον κόσμο.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη θητεία του στο λιμάνι, σημείωσε: "Δεν έχασα ούτε έναν αγώνα στα τρία χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό. Έπαιξα 104 συνεχείς αγώνες, χωρίς διακοπή. Ούτε από τραυματισμό, ούτε από τιμωρία, ούτε καν από κρύωμα! Φαίνεται πως είχα αναπτύξει ανοσία"!

Παρά τις μεγάλες στιγμές που έζησε στο Λιμάνι με την κατάκτηση συνεχόμενων πρωταθλημάτων, βίωσε και τη μεγάλη τραγωδία της Θύρας 7. Αυτό που δήλωσε για τη μαύρη σελίδα της ερυθρόλευκης ιστορίας είναι ότι: "Θυμάμαι τον αγώνα με την ΑΕΚ, όπου έπαιζαν ο Μπάγεβιτς και ο Βλάντιτς. Είχαμε κερδίσει 6-0 και επέστρεψα σπίτι μου, όταν είδα στην τηλεόραση την τραγωδία που είχε συμβεί".