Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ετσι γαμάνε αυτοί που σας χρωστάνε ! [Ολυμπιακός Ντόρτμουντ 3-1]

Καλώς τα παιδιά

Bγαλμένος από τις πιο… μάγκικες ευρωπαϊκές βραδιές του, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ντόρτμουντ με 3-1 και έδειξε το ανάστημά του στους Γερμανούς πρωταθλητές!

Χολέμπας (8’), Τζεμπούρ (40’) και Μοδέστο (78’) τα γκολ της νίκης. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Λεβαντόφσκι (26’).


Μεγάλο βράδι για τον Θρύλο μας, μεγάλο και για τους υπόδουλους Ελληνες. Κι ας μην θέλουμε να μπλέκουμε την πολιτική μέσα στο αγαπημένο μας (και μακράν πιο καθαρό) χόμπι, τη μπαλίτσα.

Ο Θρύλος μας έδειξε τον δρόμο στους – μόνιμους – καρπαζοεισπράκτορες πολιτικούς, βάζοντας για μία ακόμα φορά τους Γερμανούς στη θέση που τους αξίζει. Από κάτω μας…

Οσο φαιδρό κι αν φαίνεται να πανηγυρίζουμε μία νίκη στη μπάλα την ώρα που αυτοί ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ της Ευρώπης μας παίρνουν ότι έχουμε και δεν έχουμε, θα το κάνουμε. Θα πανηγυρίζουμε.

Είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ο οποιοσδήποτε Ελληνας, «πράσινος» , «κίτρινος» ή ότι άλλων πεποιθήσεων θέλει ….με κάποιον, ελάχιστο τρόπο να νικήσει τους Γερμανούς και να τους αποστομώσει, απόψε θα ευχαριστήθηκε το 3-1… Το πιστεύω.

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, αυτό που είδα είναι ότι παίξαμε με μία ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ομάδα, όταν όμως της δώσεις τον χώρο για να παίξει. Όπως έγινε στο α’ ημίχρονο.
Όταν παίζεις με σφιχτή άμυνα, τότε δυσκολεύεται να κάνει ακόμα και ευκαιρία… Και αυτός είναι ο «οδηγός» για το παιχνίδι της Γερμανίας.

Όταν δηλαδή οι Μοδεστό και Μαρκάνο ανέβαιναν μόνιμα ψηλά για να δημιουργήσουν κινδύνους, τόσο οι πανέξυπνοι Γερμανοί αλώνιζαν στα άκρα και έκαναν γιο-γιο τους υπόλοιπους. Διότι έτσι μόνο έπαιξαν.

Ακόμα όμως και σε αυτό το α’ ημίχρονο που, πραγματικά πίστευα πως θα δούμε κάποια άσχημη κατάληξη, ο Ολυμπιακός έπαιξε έξυπνα και κατάφερε να τους κάνει ΠΕΝΤΕ μεγάλες ευκαιρίες…. Οι δύο, γκολ.

Χάρηκα για την απόδοση του Μακούν, διότι παίζοντας κάτι μεταξύ 6αριού και 8αριού, απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει απίστευτα περισσότερα πράγματα απ’όσα πίστευε μέχρι τώρα ο Βαλβέρδε!
Χάρηκα όμως πολύ και το δυνατό και έξυπνο επίσης παιχνίδι όλων των παιδιών στην επανάληψη. Τότε που έκαναν τους Γερμανούς να σκύψουν πραγματικά το κεφάλι…

Δεν ξέρω τι θα γίνει στον όμιλο και δεν με «καίει» και πολύ. Με ενδιαφέρει όμως ΠΟΛΥ να είναι αξιοπρεπής ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, να παίζει παιχνιδάρες όπως στο Λονδίνο και να κάνει ….σκυλίτσες του κάθε Γερμανική ομάδα.

Ετσι, το χαίρομαι και γω και θα συνεχίσω να τραγουδάω το σύνθημα που δόνησε το Καραϊσκάκη:
«Ετσι γαμάνε, αυτοί που σας χρωστάνε…..»

[πηγή www.bam.gr ]