Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

35 χρόνια πίσω!

Ο βάζελος κατέκτησε το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Κακλαμάνης φωταγωγεί την Αθήνα και οι ανύπαρκτοι βγήκαν από το καβούκι τους. Αυτός ο τίτλος είναι ο 20ος στην βρώμικη ιστορία του σιχαμένου συλλόγου της χώρας. Τον 20ο του τίτλο ο Ολυμπιακός τον είχε κατακτήσει το 1975!!! Ναι, καλά διαβάζετε. Το 1975 και είναι λογικό, αφού τώρα έχουμε 37 πρωταθλήματα.


Ο gavros.gr γυρνάει το ρολόι πίσω 35 χρόνια για να σας δείξει πόσο αστείο σωματείο είναι. Πόσα άλλαξαν στην χώρα μας και στον κόσμο από τότε που πήρε το 20ο πρωτάθλημα στη ιστορία του ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα που το πήρε ο βάζελος. Πρώτα απ' όλα είχαν περάσει μόλις δύο χρόνια από την πτώση της δικτατορίας και η Ελλάδα προσπαθούσε να ορθοποδήσει. Το πολίτευμα της Ελλάδας μετατράπηκε ξανά σε αβασίλευτη Δημοκρατία και συντάχθηκε νέο σύνταγμα από την Ε' Αναθεωρητική Βουλή που τέθηκε σε ισχύ στις 11 Ιουνίου 1975, το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα, αναθεωρημένο το 1986 και το 2001.

Στα τέλη Απριλίου του 1975 έγινε η πρώτη εμφάνιση του ΕΛΑ με τους εμπρησμούς οκτώ αμερικανικών αυτοκινήτων στην Ελευσίνα. Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα βρετανικά έγγραφα, η βάση της Σούδας και το Πεδίο Βολής Κρήτης ήταν ενταγμένα στον πυρηνικό προγραμματισμό των ΗΠΑ από το 1975. Για πρώτη φορά στον κόσμο ο έλληνας επιστήμονας Αλκιβιάδης Κωστάκης πραγματοποιώντας μεταμοσχεύσεις καρδιάς σε επίμυες, τη διετία 1975- 1977. Έκτοτε το φάρμακο αυτό χρησιμοποιείται επί 25 συνεχή χρόνια ως το κύριο ανοσοκατασταλτικό φάρμακο στις μεταμοσχεύσεις όλων των οργάνων με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το 1975 ήρθε στην Ελλάδα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ η πλατεία της Ομόνοιας ήταν ακόμα στρογγυλή και δεν είχε την μορφή που έχει τώρα. Στις 8 Μαρτίου του 1975 γεννήθηκε η Πέγκυ Ζήνα που σήμερα έχει κάνει μεγάλη καριέρα στο λαϊκό τραγούδι. Ζούσαν τότε η Βουγιουκλάκη, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Μελίνα Μερκούρη, Mάο Τσε Τουνγκ, Τζεϊμς Ντιν, Μάο Τσε Τουνγκ, Τζεϊμς Ντιν, Μακάριος, Ελβις Πρίσλεϊ, Μαρία Κάλας, Σοφία Βέμπο, Σαντιάγο Μπερναμπέου και ο Τσάρλι Τσάπλιν, Γεωργία Βασιλειάδου, Αλφρεντ Χίτσκοκ, Τίτο, Στιβ Μακουϊν. Ακόμα ζούσαν!!!

Και συνεχίζουμε…

Πέθανε ο δικτάτορας της Ισπανίας, Φράνκο.
Η Volkswagen έβγαλε το μοντέλο Golf
Το Μαλάουι άλλαξε πρωτεύουσα (Λιλόνγκουε από Ζόμπα)
Άρχισε το τηλεπαιχνίδι "ο τροχός της τύχης" στο NBC
Η Πορτογαλία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Αγκόλας
Το Σογιούζ 17 επέστρεψε στη γη
Δολοφονήθηκε ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Ρίτσαρντ Ρατσιμαντράβα
Ο Μπιλ Γκεϊτς ιδρύει τη Microsoft στο Νιού Μέξικο.
Πέφτει η Σαϊγκόν και τελειώνει ο πόλεμος στο Βιετνάμ
Το Πράσινο Ακρωτήρι κερδίζει την ανεξαρτησία του έπειτα από 500 χρόνια κυριαρχίας των Πορτογάλων
Καταδίκη των συνταγματαρχών για τη χούντα της 21ης Απριλίου
Ο Μοχάμεντ Αλι νικά τον Τζο Φρεϊζιερ στον μυθικό αγώνα μποξ στη Μανίλα
Βγήκε το πρώτο μέρος της ταινίας "τα σαγόνια του καρχαρία"
Ο Χουάν Κάρλος ανακηρύσσεται βασιλιάς της Ισπανίας.
Γεννιέται ο Ιεροκλής Στολτίδης, ο Κιθ Γκιλέσπι, ο Γκάρι Νέβιλ, ο Ρόι Μακαί, ο Ρόμπι Φάουλερ, ο Ντεϊβιντ Μπέκαμ, ο Ερνάν Κρέσπο, η Εβα Λονγκόρια, η Αντζελίνα Τζολί, η Κεϊτ Γουίνσλετ, ο Ραλφ Σουμάχερ και ο Ταϊγκερ Γουντς
Έφυγαν από κοντά μας ο Νίκος Καββαδίας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς, ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι...

Το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν στο Ελληνικό και όχι στα Σπάτα όπως τώρα, αφού τότε εκεί υπήρχαν κατσίκες και φυσικά δεν υπήρχε η Αττική οδός. Για μετρό ούτε λόγος να γίνεται, τον ηλεκτρικό είχαμε μόνο. Φυσικά και υπήρχε η δραχμή τότε, ενώ δεν είχαμε και έγχρωμες τηλεοράσεις.

A, ρε μπαγάσηδες τι μας θυμήσατε... Πολλά χρόνια μας γυρίσατε πίσω… Συγχαρητήρια… Συγκινηθήκαμε τώρα…

Για την ιστορία ο Ολυμπιακός τότε αγωνιζόταν με την εξής ενδεκάδα:

Κελεσίδης, Σιώκος, Γκλέζος, Συνετόπουλος, Κυράστας, Περσίδης, Δεληκάρης, Κρητικόπουλος, Δαβουρλής, Καραβίτης, Λοσάντα