Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Τερμάτισε το γραφικόμετρο ο αντιΟλυμπιακός Κοντονής!

Θέλει ο Κοντονής να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει!Τερμάτισε το γραφικόμετρο ο κολλητός των μηντιαρχών Υφυπουργός Κοντονής που πλέον δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.Ο τιμωρημένος Τράκης σουλατσάρει στα γήπεδα και εισπράττει μετάλλια,ο αόρατος νταλαβερτζής θέλει να τσεπώσει τα μύρια του κράτους και να μπαζώσει το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας,αδιαφορώντας για το ασυμβίβαστο,για τον Κοντονή όμως το πρόβλημα είναι ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του!

Για να το πάμε και λίγο παραπέρα η αριστερή κυβέρνηση παραμένει ατάραχη στις εισβολές των αναρχοάπλυτων στη Βουλή αλλά και τα Ανώτατα Ιδρύματα,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ όμως ακόμα και σε μεμονωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού να παρευρεθούν σήμερα στη Ριζούπολη για να δουν την ομάδα τους.Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του παραλογισμού που προκαλεί το αντιΟλυμπιακό μένος στον Υφυπουργό,αρκεί να αναφέρω πως οι δυο ΠΑΕ Απόλλων και Ολυμπιακός είχαν συμφωνήσει να μην γίνει οργανωμένη μετακίνηση οπαδών στην Ριζούπολη,ώστε να αποφευχθεί πιθανή τυχαία «συνάντηση» κυρίως με οπαδούς της ΑΕΚ. Όμως είχαν κρατηθεί δυο θύρες για τους μεμονωμένους οπαδούς,προκειμένου να μην είναι όλοι ανακατεμένοι.Ο Κοντονής όμως πήγε ακόμα παραπέρα και απαγορεύει την αγορά εισιτηρίων ακόμα και σε μεμονωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού!!!

Με άλλα λόγια ο ταμίας στα γκισέ της Ριζούπολης είναι υποχρεωμένος να ρωτάει τον οικογενειάρχη,το ζευγαράκι,τις κοπέλες και όποιον άλλο πηγαίνει να αγοράσει εισιτήριο για να δει το παιχνίδι τι ομάδα είναι.Αν κάποιος τολμήσει να απαντήσει «Ολυμπιακός» απαγορεύεται να του δώσει εισιτήριο!Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν οι ταμίες πρέπει να ζητούν πιστοποιητικό οπαδικών φρονημάτων!

Η ενέργεια αυτή είναι πρωτοφανής και γελοία σε υπέρμετρο βαθμό και δείχνει ξεκάθαρα πως ο γραφικός Ζακυνθινός θέλει να συγκρουστεί με τον Ολυμπιακό εξευμενίζοντας τους υπόλοιπους που έτσι κι αλλιώς είναι τελειωμένοι.Αυτό τουλάχιστον εισπράττω εγώ σαν απλός πολίτης και οπαδός του Ολυμπιακού.

Θυμίζω πως είχε επιτραπεί οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Κομοτηνή!

ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΤΟ ΜΑΤΣΑΚΙ Ή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Απόλλωνα Σμύρνης που την θεωρεί ανεφάρμοστη και αύριο το πρωί θα αποστείλει το παρακάτω εξώδικο στον Κοντονή:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης αποστέλλει το πρωί της Μ. Τετάρτης, 8/4/2015, την ακόλουθη εξώδικη διαμαρτυρία-πρόσκληση-δήλωση προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρο Κοντονή, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ 

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας, με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ Π.Α.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα (Ριζούπολη), Λ. Ηρακλείου αρ. 119 και εκπροσωπείται νόμιμα. 

ΠΡΟΣ 

Με την με αρ. πρωτ. 93863/4409/1364/265/7.4.2015 απόφαση του α΄ από Εσάς, μετά από την με αριθμό πρωτοκόλλου 1003/1/43/4/23/6.4.2015 γνώμη – εισήγηση του β΄ από Εσάς, αποφασίστηκε η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων και μετακίνησης φιλάθλων της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο ΓήπεδοΡιζούπολης «Γ. Καμάρας», κατά την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα της 8-4-2015 την Μ. Τετάρτη και ώρα 19:00 μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2014 – 2015, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. 
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ πρέπει α) να μην διαθέσει εισιτήρια στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων και β) να μην επιτραπεί στο γήπεδο η είσοδος φιλάθλων του Ολυμπιακού. 

Στην πράξη, η απόφαση αυτή συνιστά, ουσιαστικά, την αποφυγή ευθυνών από τους αρμόδιους για την έκδοση και τήρησή της. Συγκεκριμένα: Ο κ. Υπουργός εξέδωσε την απαγόρευση, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Ομάδα μας. Η ΓΑΔΑ εισηγήθηκε την απαγόρευση, οφείλει, όμως να αστυνομεύσει πραγματικά την εφαρμογή της. Η ΕΠΟ, μολονότι διοργανώτρια Αρχή του Κυπέλλου Ελλάδας, ουδεμία προσπάθεια κατέβαλε για την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα, που είχε όλες τις προϋποθέσεις να είναι γιορτή για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, σε ένα γήπεδο κόσμημα, εάν όμως συμβεί το παραμικρό από φιλάθλους τρίτων ομάδων θα έλθει να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος μας, ως γηπεδούχου ομάδας. 

Η απόφαση του α΄ από Εσάς είναι στην πράξη ανεφάρμοστη, αφού παρά την απαγόρευση οργανωμένης, δεν εμποδίζεται η μετακίνηση μεμονομένων υποστηρικτών της ομάδας του Ολυμπιακού ή άλλης ομάδας, με την οποία πιθανόν υπάρχουν μεταξύ τους οπαδικής φύσεως διαφορές, που θα μπορούσαν να εισέλθουν στο γήπεδο και να λύσουν εκεί τις όποιες μεταξύ τους διαφορές. 

Ο μόνος τρόπος εφαρμογής της αποφάσεως είναι η Ελληνική Αστυνομία, η μοναδική αρμόδια για άσκηση ελέγχου Δημόσια Αρχή, ασκώντας χρηστά και αποτελεσματικά τα καθήκοντά της, να ασκεί έλεγχο έξω από το γήπεδο πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα και να εμποδίζει, κατά την κρίση της, την προσέγγιση των φιλάθλων που εκείνη κρίνει αναγκαίο, φέροντας και την σχετική ευθύνη των επιλογών της. Αυτός είναι ο ρόλος της αληθινής αστυνόμευσης και της άσκησης δημόσιας εξουσίας και όχι η απλή παρατήρηση των εκάστοτε τεκταινομένων. 

Δυστυχώς, όμως, η απόφαση του α΄ από Εσάς επιρρίπτει, στην πράξη, την ευθύνη για την τήρησή και εφαρμογή της στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ, ως γηπεδούχο ομάδα, αλλά η αποκλειστική αρμοδιότητα άσκησης ελεγκτικής εξουσίας ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ δεν έχει, κατά Νόμο, την εξουσία άσκησης ελέγχου, εκτός γηπέδου, ενώ εάν το επιχειρήσει, αυτό θα συνιστά αντιποίηση Αρχής, με ποινικές σε βάρος της κυρώσεις. Στην ουσία, το τί θα συμβεί εντός γηπέδου, όπου την ευθύνη έχει η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ (σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο και το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ) δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από την πολιτεία και τα Όργανά της. 

Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά της, για τήρηση της απόφασης, αλλά και για πρόληψη πράξεων στρεφομένων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας και να μην αρκεσθεί σε ρόλο «παρατηρητή». Ειδικά, ο υπεύθυνος της ΕΛΑΣ κατά κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να επιτρέψει, υπό το πρόσχημα της πρόκλησης επεισοδίων έξω από το γήπεδο, την ανέλεγκτη είσοδο οιουδήποτε στο γήπεδο, χωρίς εισιτήριο. Πιθανή πλημμελής άσκηση των καθηκόντων της ΕΛ.ΑΣ. συνιστά παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.), ενώ κάθε ζημία και/ή βλάβη που ήθελε προκληθεί από παραβατικές συμπεριφορές οπαδών άλλων ομάδων γεννά υποχρέωση αποζημίωσης των παθόντων, μεταξύ αυτών και της Ομάδας μας, κατ’ άρθρο 105, 106 Εισ.Ν.Α.Κ. 

Πέραν των παραπάνω νομικών διατυπώσεων υπάρχει η ουσία της υπόθεσης. 

Πέντε (5) φορείς εμπλέκονται για την διεξαγωγή του αγώνα: 1) Ο κ. Υπουργός, 2) Η ΕΠΟ, 3) η ΕΛ.ΑΣ, 4) Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 5) Η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Από αυτούς, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, όπως είχε αναφαίρετο δικαίωμα, δήλωσε ότι δεν θα λάβει εισιτήρια, απόφαση, η οποία προφανώς δεν έχει σχέση με την Ομάδα μαςη οποία δεν έχει διαφορές με κανέναν, αλλά είναι υγιής οικονομικά και ηθικά και φίλη με όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία, απευθυνόμενη σε οικογένειες, που έρχονται σε ένα από το πιο καλοδιατηρημένα γήπεδα της Ελλάδας για να δούν ποδόσφαιρο και μόνον. 

Η ΕΠΟ ένιψε τα χείρας της μεταθέτοντας την απόφαση στον κ. Υπουργό, το ίδιο και η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο κ. Υπουργός έπραξε το τυπικά νόμιμο, ώστε να παραμείνει στο απυρόβλητο, χωρίς, όμως, να φροντίσει για την πραγματική εφαρμογή της απόφασής του. Οι τρείς αμέσως παραπάνω φορείς λειτούργησαν σαν σύγχρονοι «Πόντιοι Πιλάτοι» απέσεισαν τις ευθύνες τους και «σταυρώνουν» την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, η οποία δεν έχει ούτε την κατά Νόμο εξουσία, ούτε την πραγματική δύναμη να επιβάλλει την τήρηση της απόφασης του κ. Υπουργού. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου 

• Διαμαρτύρομαι για τις ανωτέρω επιλογές των καθ’ ων η παρούσα. 

• Καλώ τους α΄ και β΄ από Εσάς να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να διασφαλίσετε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. 

• Σας δηλώνω ότι, σε περίπτωση μη νόμιμης και χρηστής άσκησης των καθηκόντων των α΄ και β΄ από Εσάς, θα ασκήσω τα εκ του 
Νόμου προβλεπόμενα δικαιώματα, προς διασφάλιση των ηθικών και περιουσιακών δικαιωμάτων μου. 

Αθήνα, 7-4-2015 

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος».

Διαβάστε ακόμα :