Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Με το ζόρι 11άδα στα φιλικά!

Οι Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ δέκα ημέρες εκτός προπονήσεων. Ο Στολτίδης υποφέρει από οσφυαλγία και, κατά δήλωση του Κετσπάγια, δεν υπολογίζεται στους αγώνες της γ' προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και ενδεχομένως να χάσει και κάποιους από τους ερχόμενους φιλικούς αγώνες. Επίσης, ο Όσκαρ υποφέρει από τενοντίτιδα, στον δεξιό αχίλλειο, ενώ μικροενοχλήσεις στους προσαγωγούς νιώθει και ο Ντιόγκο. Επιπλέον, ο Λεντέσμα παίζει ασταμάτητα τα τελευταία δύο χρόνια και είναι απαραίτητο να πάρει κάποιες ανάσες. Αλήθεια, άραγε συμπληρώνει η ομάδα ενδεκάδα για τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει, αρχής γενομένης από το Σάββατο κόντρα στην Χέρενφεϊν, στο Έρμελο της Ολλανδίας;

Μπορεί το ερώτημα να περιέχει αρκετή δόση υπερβολής, αλλά αν ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά, θα διαπιστώσει ότι το τέταρτο και βασικό μέρος της προετοιμασίας του Ολυμπιακού θα γίνει "μετ΄ εμποδίων". Εδώ δεν μιλάμε πλέον για δοκιμές από πλευράς Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά για… "αλχημείες". Ο Γεωργιανός τεχνικός, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη μεσαία γραμμή και την επίθεση δεν έχει και πολλές επιλογές. Θα συμπληρώσει όπως όπως τα κομμάτια για να μπορεί η ομάδα να αγωνιστεί.

"Εμείς και εμείς" έχουν μείνει στο Ρέντη και ο προπονητής αγωνιά. Όσο για τις μεταγραφές, αυτές ακόμα είναι στο… δρόμο. Σε τρεις εβδομάδες ο Ολυμπιακός δίνει τον πρώτο του ευρωπαϊκό ακόμα, αλλά ο αριστερός μέσος, ο κεντρικός χαφ και ο επιθετικός ακόμα… έρχονται! Εν των μεταξύ, πωλήθηκε ο Μπελούτσι, αυξάνοντας στους επτά τον αριθμό των παικτών που αποχώρησαν (μαζί με τους Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς, Άντζα, Λέτο, Πατσατζόγλου και Μενδρινό), ενώ έχουν αποκτηθεί μόλις τρεις (Μέλμπεργκ, Ζαϊρί, Πάρντο και παρέμεινε ο Ντάρμπισαϊρ). Παράλληλα, πληθαίνουν και οι τραυματίες από την προετοιμασία!

Οι Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ, λοιπόν, θα χάσουν και τους τρεις αγώνες στην Ολλανδία, δηλαδή με τη Χέρενφεϊν, τη Τσβόλε και την τουρκική Σίβασπορ και θα προλάβουν τον τέταρτο και τελευταίο με τη Μπόχουμ στη Γερμανία. Επίσης, οι Όσκαρ και Στλτίδης είναι άγνωστο ακόμα σε ποια από τα φιλικά θα επιλέξει ο Κετσπάγια να τους χρησιμοποιηθούν, όπως και τον Λεντέσμα. Δηλαδή, στο σύστημα 4-4-2 που θέλει να εφαρμόσει ο Κετσπάγια και δεν έχει προλάβει ακόμα ο άνθρωπος να το δοκιμάσει, αφού στο πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Σβατς, δεν υπολόγιζε στους Ντιόγκο και Ντάρμπισαϊρ, οι επιλογές σε μεσαία γραμμή και επίθεση, τουλάχιστον για το ματς με τη Χέρενφεϊν του Τροντ Σόλιντ, είναι:

Στην επίθεση, το δίδυμο Ντιόγκο-Μήτρογλου. Από εκεί και πέρα, υπό προϋποθέσεις, ως περιφερειακός επιθετικός μπορεί να παίξει (αν προλάβει, καθώς ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα) ο Όσκαρ. Τελεία.

Στα χαφ, θα απουσιάσει ο Γκαλέτι, που σημαίνει ότι στη δεξιά πλευρά θα αγωνιστεί, είτε ο… Τοροσίδης, είτε ο Όσκαρ. Εκτός κι αν ο Κετσπάγια περάσει τον Ζαϊρί δεξιά και δοκιμάσει, πάλι, ως αριστερό χαφ τον Γιάννη Παπαδόπουλο ή τον Λεονάρντο. Πιο πιθανό όμως είναι ο Ζαϊρί να αγωνιστεί ως αριστερό χαφ. Στο κέντρο, λογικά, θα τοποθετηθούν οι Ντουντού και Λεντέσμα, έχοντας για τη θέση του δεύτερου ως εναλλακτική λύση τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο Στολτίδης το πιθανότερο είναι να προφυλαχτεί. Αντιλαμβάνεται κανείς από τη μέση και μπροστά, οι επιλογές είναι λίγες και συγκεκριμένες για τα φιλικά παιχνίδια στην Ολλανδία. Και το ρόστερ, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν ορισμένοι, κάθε άλλο παρά γεμάτο είναι.

από www.gavros.gr