Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια; Οι βάζελοι; Όχι, καλέ!

OAKA, Σάββατο 18/12/2010
ΠΑΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 0-1

Ξανά επεισόδια οι βάζελοι; Ποια συνεχής φορά είναι αυτή; Έχουμε χάσει το μέτρημα!
Αυτή τη φορά εναντίον των ιδίων της ομάδας τους. Μετά την ξεφτιλιστική ήττα τους στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό Βόλου (Σάββατο 18/12), με τη λήξη του αγώνα... ΜΠΟΥΚΑΡΙΣΑΝ μέσα και... όποιον πάρει ο χάρος!
Στόχος οι παίκτες της «ομάδας» τους (ας την πούμε ομάδα, για να είμαστε κόσμιοι), ο ίδιος ο προπονητής (χοχο! καλωσόρισες Ζεσουάλδο!) και ύβρεις κατά του ίδιου του Πατέρα! Στο τσακ πρόλαβαν και μπήκαν στις φυσούνες! Και τα καημένα-εξοργισμένα βαζελάκια πέταγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους προς τις εξέδρες (επίσημοι) και σπάζανε και κλωτσούσαν πάγκους, καρέκλες, λαμαρίνες και ό,τι μπορούσαν να κλωτσήσουν!
Πώς κι έτσι; Οι βάζελοι δεν κάνουν επεισόδια!

Την άλλη φορά ήταν άγνωστοι κουκουλοφόροι. Την παράλλη φορά ήταν αντιεξουσιαστές. Την παρα-παρα-άλλη φορά ήταν διαδηλωτές από την πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του Γρηγορόπουλου. Την παραπέρα φορά ήταν αναρχικοί! Ποτέ δεν είναι βάζελοι! Ποτέ!
Μια φοράνε διακριτικά, μια δεν φοράνε. Μια τα επεισόδια είναι μεμονωμένα, μια είναι συγκεντρωμένα, μια πεπλατυσμένα, μια εκτεταμένα. Μια είναι απρόκλητα, μια είναι προκεκλημένα. Μια είναι πολιτικά, μια είναι τυχαία, μια κάτι άλλο...
Αυτή τη φορά τι ήταν;
Με τον Πανσεραϊκό, επεισόδια. Με τον Ολυμπιακό επεισόδια. Στην Καβάλα επεισόδια. Στην Τρίπολη επεισόδια. Σήμερα επεισόδια. Κάθε αγωνιστική επεισόδια. Και κάθε φορά υπότροποι!

Παρ’ όλα αυτά, κάθε φορά ο Παναθηναϊκός...
... ή δεν «καταγράφονται» τα επεισόδια
... ή δεν κατηγορείται γι αυτά
... ή δεν τα έκανε αυτός (οι οπαδοί του)
... ή όταν κατηγορηθεί (και δικαστεί) πέφτει στα μαλακά (τις προάλλες) με μία αγωνιστική αντί για τρεις, και
... τελικά (στην έφεση) αθωώνεται! (και την επόμενη φορά, εφόσον υπάρχει αθώωση, δεν συντρέχει και... υποτροπή!!! (τι ωραία που τα καταφέρνουν!).

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός! Αυτή είναι η σημερινή Ελληνική (αθλητική και όχι μόνο) πραγματικότητα. Όλοι να κάνουν ό,τι γουστάρουν, και ο Παναθηναϊκός πρώτος και καλύτερος, όλοι να κάνουν επεισόδια και να τα σπάνε (και οι βάζελοι πρώτοι και καλύτεροι) και κανείς να μην τιμωρείται – ποτέ και για τίποτα!
Και αν κάνει τίποτα ο Ολυμπιακός, το παραμικρό, να τιμωρείται με τους δικαστές να εξαντλούν όλη την σκληρότητα και την αυστηρότητά τους!
Τυχαίο; Δεν νομίζω. Δεν έχουν άλλο τρόπο να τον χτυπήσουν (αγωνιστικό, παραγοντικό κλπ) και χρησιμοποιούν τα δικαστικά τους φερέφωνα για να τον τιμωρήσουν – όσο μπορούν, κι όσο αυτό κι αν του στοιχίζει!
Ακόμα, τολμούν μερικοί και κάνουν σύγκριση με τα (δήθεν) επεισόδια του Ολυμπιακού στον Πανιώνιο! Αυτό είναι η μεγαλύτερη γελοιότητα που έχουμε ακούσει...
1. Γιατί το περιστατικό είναι 6 (αν θυμάμαι καλά) χρόνια πριν!
2. Γιατί, τότε, τα επεισόδια έγιναν επίτηδες από τον Μπέο (αποδεδειγμένη προβοκάτσια).
3. Γιατί, τότε, ο Ολυμπιακός καταδικάστηκε (χωρίς να φταίει) πρωτοδίκως και ΑΘΩΩΘΗΚΕ στη συνέχεια.
4. Γιατί, τελικά, ακόμα και ο υφυπουργός είχε παραδεχτεί ότι η ποινή ήταν άδικη και σωστά εξέπεσε.
Τίποτα άλλο θα βρείτε να πείτε και να συγκρίνετε, ρε ρεμπεσκέδες;
Στην προπαγάνδα της ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ είστε καλοί!
Περιμένουμε να δούμε την δίκη/ποινή για τα προηγούμενα επεισόδια (που όντας και τυχερός και χαϊδεμένος δεν είναι σε υποτροπή) και περιμένουμε τις κατηγορίες και την ποινή για τα νέα επεισόδια (που τώρα δεν μπορούν να κάνουν κι αλλοιώς... είναι υπότροποι – θέλουν δεν θέλουν!).
Εκτός κι αν πάλι κατηγορηθούν οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι των εξαρχείων. Έτσι δεν είναι;
Διαδηλωτές του Γρηγορόπουλου δεν ήταν αυτοί που κυνήγαγαν παίκτες και Φερέϊρα στο ΟΑΚΑ;;;;

Pasalimanius 19.12.2010

Υ.Γ.1   Κανονικά, αν τηρούνταν οι νόμοι και οι προβλεπόμενες ποινές, και τιμωρούσαν σωστά και με όσα αναλογούν τον βάζελο για κάθε φορά που έκανε επεισόδια φέτος, θα έπρεπε να παίζει ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ μέχρι το τέλος της περιόδου, και να είχε και... "κάβα" μερικές αγωνιστικές για του χρόνου!

Y.Γ.2   Πολύ σύντομα, θα μαζέψουμε σε ένα αρθράκι, όλα τα επεισόδια του βάζελου φέτος. Με άρθρα, links, ρεπορτάζ και ό,τι άλλο βρούμε. Για να τα έχουμε συγκεντρωμένα να τα δείχνουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο – και να τα «τρίβουμε στη μούρη» κάθε ξεχασιάρη που δεν τα θυμάται....