Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Ποιός είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης;


Παιδί του Ρέντη ο Φετφατζίδης
Από τα 13 του χρόνια βρίσκεται στου Ρέντη ο Γιάννης Φετφατζίδης, που χθες έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Ανδρών του Ολυμπιακού στο Περιστέρι και, κατά γενική ομολογία, τα πήγε περίφημα! Βραχύσωμος, αλλά με πολύ καλή τεχνική και αντίληψη του χώρου, ο Γιάννης Φετφατζίδης βρίσκεται από χθες στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, λόγω της εμφάνισης που πραγματοποίησε εναντίον του Ατρόμητου. Ο Ζίκο του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα, σε ένα διάστημα που κατά κοινή ομολογία η μπάλα… έκαιγε και ο μικρός από τα Σούρμενα φρόντισε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο. Αυτή, φυσικά, δεν ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε αποστολή των «ερυθρόλευκων», αφού είχε δώσει το «παρών» και στην τελευταία επίσημη αναμέτρηση του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι των Σερρών.

Από τα 13 του στου Ρέντη
Ο 18χρονος, σήμερα, νεαρός άσος, ξεκίνησε να αγωνίζεται στα Σούρμενα -στην ομώνυμη τοπική ομάδα-, περιοχή στην οποία κατοικεί. Στα αυτιά των ανθρώπων του Ολυμπιακού έφτασε η είδηση ότι ένας μικροκαμωμένος πιτσιρικάς βγάζει μάτια στο Ελληνικό και, μετά από φιλική αναμέτρηση που διοργάνωσαν -και ο Φετφατζίδης πέτυχε τρία γκολ-, τον πήραν στις ακαδημίες της ομάδας. Ήταν μόλις 13 ετών (έχει γεννηθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 1990) και το ταξίδι του προς την ομάδα των Ανδρών, μόλις είχε ξεκινήσει.

«Ο δικός μας Μέσι»
Το ταλέντο, αλλά και η πολύ καλή τεχνική κατάρτιση του Φετφατζίδη, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες από του Ρέντη, από ανθρώπους που τον ζουν καθημερινά στις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας Νέων, είναι εξαιρετικές. Άριστος χειριστής της μπάλας, «βλέπει» γήπεδο και στο -άμεσο- μέλλον, αν πάρει κι άλλα παιχνίδια στα πόδια του, μπορεί να καθιερωθεί στην Ανδρών. «Ο δικός μας Μέσι» , λένε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για τον 18χρονο άσο, αφού ο Φετφατζίδης έχει ως ποδοσφαιρικό πρότυπο τον -επίσης- βραχύσωμο άσο της Μπαρτσελόνα.

Τι κάνει φέτος
Εξαιρετική είναι η παρουσία του Γιάννη Φετφατζίδη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αφού έχει σημειώσει ήδη τρία γκολ, ενώ έχει μοιράσει έξι ασίστ! Ο Αλέκος Αλεξανδρής, εξάλλου, μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την αξία του, του έχει δώσει φανέλα βασικού και πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Εξάλλου, ο μικρός είναι… δηλωμένος Ολυμπιακός και έχει έναν λόγο παραπάνω να παίξει για τη φανέλα!..

«Ξέρει μπαλίτσα, την “κολλάει”»
Πρόσφατα ο Ζίκο είχε ζητήσει τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα στου Ρέντη, προκειμένου να δει τους παίκτες της ομάδας Νέων. Αντίπαλος ο ΠΑΟ Ρουφ, με τον Τριανταφύλλου (αμυντικό της ομάδας), να σχολιάζει μετά τη λήξη του ματς για την αξία του Φετφατζίδη:
«Ξέρει μπαλίτσα, είναι τεχνίτης και αυτό φάνηκε στα 20 λεπτά που έπαιξε. Την κόλλαγε την μπάλα στο πόδι. Όμως είναι πολύ κοντός και θα είναι δύσκολο για το παιδί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Μακάρι να τα καταφέρει γιατί φαίνεται ότι ξέρει καντάρια μπάλα».

Προσπάθειες να… ψηλώσει!
Η αλήθεια είναι ότι στον Ολυμπιακό προβληματίζονται για την σωματοδομή του νεαρού άσου. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να σταθεί στο υψηλό επίπεδο των απαιτήσεων Ολυμπιακού, για αυτό το λόγο το ιατρικό τιμ των «ερυθρόλευκων» προσπαθεί τα τελευταία δύο χρόνια να τον… ψηλώσει! Χρησιμοποιούνται, δηλαδή, κάποιες ιατρικές μέθοδοι που μπορούν να του δώσουν μερικούς πόντους ακόμα, για να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη σωματοδομή του.

«Ποδιά» στον Ζίκο!
Ο Φετφατζίδης, πάντως, έχει αποδεδειγμένα ποδοσφαιρικό… θράσος! Ο νεαρός άσος είχε κληθεί σε μια προπόνηση της Ανδρών από τον Ζίκο -μαζί με τους Σκούρτη και Νικλητσιώτη-, που για να τους κάνει να νιώσουν πιο άνετα έπαιξε μαζί τους μπάλα για λίγη ώρα.

Ο Φετφατζίδης αποφάσισε να θυμίσει στον «λευκό Πελέ» τα νιάτα του και με μια ωραιότατη «ποδιά» τον πέρασε! Ενέργεια που αντιμετώπισε με πολύ χιούμορ ο Βραζιλιάνος τεχνικός.


[τo αντιγράψαμε από το KEΡΔΟΣ: http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1116890&nt=103 ]

3 σχόλια:

Τί γράφουν τότε οι αντικειμενικοί ότι προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟ;

Έλα, ντε! Κι εγώ έτσι είχα ακούσει αρχικά και τρελάθηκα!

Σιγά ρε παιδιά έτσι που τα γράφετε κοντεύετε να τον κάνετε ...νάνο τον άνθρωπο. Και αυτός ο βλάκας ο Ζίκο τι λαλακία είπε για το μπόι του παίκτη; Αυτός δηλαδή που όντως ήταν πολύ καλός παίκτης (αλλά μάπα προπονητής) είναι ψηλός; Ίσα ίσα που για ποδόσφαιρο μιλάμε όχι για μπάσκετ και βόλλεϋ. Οι μεγαλύτεροι παίκτες ήταν κοντοί έως μέτριοι σε ύψος, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Μιά χαρά είναι το παληκάρι και μακάρι να συνεχίσει ακάθεκτος να βγάζει μάτια με τις εμφανίσεις του και να κλείσει τα αυτιά του στις βλακείες που ακούγονται από τους διάφορους κολαούζους. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι ατάλαντοι, οι αποτυχημένοι και οι άγνωστοι "είθισται" να προσκολούνται στους ταλαντούχους, τους πετυχημένους και τους διάσημους ώστε να φανούν λιγουλάκι και αυτοί. Μιά χαρά είσαι Γιάννη, μην ακούς κανένα, μόνο το ένστικτό σου.