Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Οι μύθοι ζουν και βασιλεύουν


Δεν υπάρχει παιδί που να "σέβεται" τον εαυτό του και το οποίο να μην έχει στην βιβλιοθήκη του ένα βιβλίο του Αισώπου... Όλοι αγαπούν τα παραμύθια και τα μυθιστορήματα, το κακό είναι όμως να πιστεύουν σε αυτά μεγαλώνοντας, σα να πρόκειται για πραγματικότητα.

Άλλοι την ονόμασαν "παράγκα", άλλοι μίλησαν για "διορισμένο πρωταθλητή", άλλοι έκαναν παραλλαγή με το "ψευτοπρωταθλητής" και κάθε λογής χαρακτηρισμούς προκειμένου να βρουν εξήγηση στο γιατί ο Ολυμπιακός κατακτάει το πρωτάθλημα Ελλάδας τα 12 από τα 13 τελευταία χρόνια.

Ο στόχος για τους "άλλους" ήταν ένας και είχε ονοματεπώνυμο: Σωκράτης Κόκκαλης. Αυτός που έφταιγε και φταίει για κάθετί που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και μάλιστα ακούγεται ότι σκέφτεται να κληθεί από το δικαστήριο της Χάγης προκειμένου να δικαστεί για τον πόλεμο του Ιράκ και την πείνα στις χώρες του τρίτου κόσμου. Μην φοβάστε, δεν θα έχουν πρόβλημα να του προσάψουν και αυτά...

Το RedPlanet.gr σκέφτηκε να δει μήπως και έχουν δίκιο όλοι αυτοί και φταίνε τα... κόκκινα γυαλιά και οι "παρωπίδες" μας που θεωρούμε ότι ο Θρύλος είναι άξιος πρωταθλητής όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως εντέλει είχε δίκιο ο Νικόλας ο Πατέρας, όταν έλεγε ότι "στο σπίτι στο κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί".

Έτσι, λοιπόν, έγινε μια αναδρομή στα προηγούμενα 13 πρωταθλήματα και κοιτάξαμε λίγο τις διαφορές της ομάδας του Πειραιά με τους έτερους συναγωνιστές του και το τι συνέβη στα πρωταθλήματα εκείνα που η διαφορά ήταν οριακή και άλλοτε μηδενική. Άλλωστε, εκείνοι διατρανώνουν ότι ΟΛΟΙ οι τίτλοι μηδενός εξαιρουμένου είναι "πέτσινοι", εν ολίγοις υποστηρίζουν ότι άλλος έπρεπε να σηκώσει το "μπρίκι" και όχι ο Ολυμπιακός.

Ακολουθεί η αναδρομή...

1996-97

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουν κάνει το λάθος να συμμετάσχουν σε συζητήσεις οι φίλοι του Ολυμπιακού με τους "αντιφρονούντες" και δεν έχουν ακούσει για το "Παπουτσέλειο πρωτάθλημα"; Ναι, η αναφορά γίνεται για το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εκείνο που οι Πειραιώτες το κατέκτησαν, διότι... ευνοήθηκαν στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό (1-0) και στο ματς με την Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη". Λοιπόν, η τελική βαθμολογία εκείνης της περιόδου έφερε τον Ολυμπιακό πρώτο με 84 βαθμούς, ακολούθησε η ΑΕΚ με 72 (ναι, με 12!!! λιγότερους), ενώ ο Παναθηναϊκός δεν βγήκε καν στην Ευρώπη, μαζεύοντας 62 βαθμούς.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Ζάετς δεν μπορούσε να νικήσει ούτε καν τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και μιλάει για αλλοίωση πρωταθλήματος. Όσο για την ΑΕΚ, ήρθε στο Καραϊσκάκη, έχασε με 2-0 και σε εκείνη την αγωνιστική το πανηγυράκι τελείωσε. Αυτό φίλοι μου αναγνώστες, ήταν το πρώτο κλεμμένο από τους άλλους. Με λίγα λόγια, δεν έπρεπε να το πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά κάποια άλλη ομάδα σύμφωνα με τους αντικειμενικούς. Δεν θα θέλατε να μάθετε και εσείς; Α, για την ιστορία ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 0-2 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (Γεωργάτος και Καραπιάλης τα γκολ).

1997-98

Την επόμενη σεζόν, το πρωτάθλημα ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικό και οι διαφορές μικρότερες μεταξύ των δυο αιωνίων. Η ΑΕΚ νίκησε μεν δυο φορές τον Ολυμπιακό, αλλά τερμάτισε 14 ολόκληρους πόντους μακριά από την κορυφή, επομένως δεν λογαριάζεται για υποψήφια πρωταθλήτρια. Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 88 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός 85. Κόντρα στους πράσινους, ο Θρύλος είχε επικρατήσει δυο φορές εκείνη την σεζόν. Την πρώτη με 3-1 ως τυπικά γηπεδούχος και την άλλη με 0-2 ως φιλοξενούμενους με γκολάρες του Γιαννακόπουλου και του Μαυρογενίδη. Η διαφορά των δυο μεγάλων αντιπάλων ήταν τεράστια σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως για τους ίδιους ήταν και αυτό πουλημένο και το χάρισαν στον Ολυμπιακό. Τι λένε δηλαδή; Ξεκάθαρα ότι έπρεπε να το πάρουν αυτοί. Τι ώρα;;;;

1998-99

Η ομάδα του Μπάγεβιτς έπαιζε μακράν την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, κατέκτησε το νταμπλ και έφτασε στους "8" του Champions League. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν δημιουργήσει ένα απίστευτο σύνολο, το οποίο απέδιδε καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Οι ερυθρόλευκοι συγκέντρωσαν 85 βαθμούς, η ΑΕΚ 10 λιγότερους και ο Παναθηναϊκός μάζεψε 74. Διαφωνεί κανείς ότι εκείνος ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τον τίτλο; Μάλιστα, έπαιξε με τους πράσινους στον τελικό του Κυπέλλου και με το σκορ στο 0-0 έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αμανατίδη από το μισάωρο, αλλά έβαλε δυο γκολ στην συνέχεια και πήρε την Κούπα μαγκιόρικα και πειραιώτικα.

Αν θυμάστε, την 2η αγωνιστική εκείνης της σεζόν ο Ολυμπιακός είχε υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τον Πανελευσινιακό (1-1 το τελικό σκορ) και του δόθηκε ένα πέναλτι από τον "δικό του" (τι διάολο, όλοι πιασμένοι δεν ήταν στο σύστημα Κόκκαλη;) Κύρο Βασσάρα. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να το πάρει πίσω, διότι έτσι του είχε πει ο επόπτης. Μη ρωτάτε τον λόγο και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες... Έτσι, είπαμε να το αναφέρουμε εκείνο το περιστατικό!

Οι άνθρωποι αμφισβητούν και αυτό το πρωτάθλημα, αφού υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός είναι διορισμένος πρωταθλητής εδώ και 13 χρόνια. Γιατί να αποτελεί εξαίρεση εκείνη η σεζόν; Είναι πολύ απλό. Όταν θέλεις να "τσουβαλιάσεις", λες ό,τι να ναι και όλο και κάποιοι θα τσιμπήσουν και θα ξεχάσουν τα πάντα. Η διαφορά ήταν άνω των 10 πόντων και γίνεται αναφορά για κλεμμένο τίτλο, αν έχουν τον Θεό τους.

1999-00

Πάμε και σε εκείνη την σεζόν του Μπάγεβιτς, του Μπιγκόν και του Ματζουράκη. Ναι, είναι η χρονιά εκείνη που στον πάγκο του Παναθηναϊκού βρισκόταν ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας και έχει παρουσιαστεί εκείνη η ομάδα τους λες και πρόκειται για τη Μάντσεστερ Γ. του Φέργκιουσον. Είναι η σεζόν, που η προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού ξεκίνησε με τον Δημητρόπουλο και το ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2. Η Ένωση διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι που δεν της δόθηκε με το Μαλαδένη και μάλιστα έπεσαν και πιστολιές στην αίθουσα VIP. Την επόμενη ημέρα, κυκλοφόρησε ο "Πρωταθλητής" με πρωτοσέλιδο "Ιδού το πέναλτι" και δείχνει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να παίρνει πεντακάθαρα την μπάλα με το χέρι στο ξεκίνημα της προσπάθειάς του. Ε ναι φίλοι αναγνώστες, αυτό ήταν το σκάνδαλο της σεζόν και είχε για ηθικό αυτουργό τον Ολυμπιακό και την παράγκα του!

Ας μην πάμε σε φάσεις εκείνου του παιχνιδιού και στο αν και κατά πόσο αδικήθηκε ο Ολυμπιακός από τον πειθαρχικό έλεγχο του Δημητρόπουλου, διότι θα μας πουν και "προκλητικούς". Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έχασε το πρώτο ματς με 2-0, παίζοντας πολύ χειρότερα από τον αντίπαλό του. Ε και; Θυμάται κανείς τα γκολ των πράσινων; Το πρώτο με κεφαλιά του Ολιβάρες από ανύπαρκτο κόρνερ και το δεύτερο με κεφαλιά του Βαζέχα, ο οποίος ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ.

Όσο για τον δεύτερο γύρο, το 1-2 με το Λυμπερόπουλο δεν έπρεπε να γίνει ποτέ, καθώς ο Καλαματιανός είναι ακάλυπτος την ώρα που παίρνει την πάσα και πλασάρει τον Ελευθερόπουλο. Ο Αλεξανδρής στην επόμενη φάση έκοψε τα πανηγυράκια και τις χαρούλες στις εξέδρες. Τελικά, η διαφορά των δυο ομάδων ήταν τέσσερις βαθμοί (92 έναντι 88), ενώ η μονίμως αδικημένη ΑΕΚ έμεινε στους 66. Μη νομίζετε, αν δεν ήταν ο Δημητρόπουλος θα το είχε πάρει...

2000-01

Την σεζόν 2000-01, η ΑΕΚ έχανε από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό τον νικούσε ο Θρύλος παντού (ήταν και το περιβόητο 1-4 του Κυπέλλου τότε...) και στο πρωτάθλημα οι παίκτες του Λεμονή συγκέντρωσαν 78 βαθμούς, ο Παναθηναϊκός 66 και η ΑΕΚ 61. Ποιος μπορεί να μιλήσει για άδικο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου; Οι διαφορές ήταν τεράστιες και δεν μπορεί να οφείλονται σε διαιτησίες μόνο. Και όμως, το αμφισβητούν και αυτό.

Α, εκείνη την περίοδο με την Ένωση είχαμε ωραία σκορ (4-1, 6-1 στο Κύπελλο και πάει λέγοντας), ενώ με τον επίσης αδικημένο Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Κύρος Βασσάρας αρνήθηκε πέναλτι του Νικοπολίδης στον Γκάμπριελ Άλβες, Σόρρυ Αντώναρε, αλλά το έκανες... Το τελικό 0-0 δεν θα υφίστατο εντέλει, αλλά ποιος ασχολείται, ε; Για υπενθύμιση, το ντέρμπι εκείνο ήταν λίγες ημέρες μετά το "χειρουργείο" του Μπένκο στο Λιόν και την πρόκριση του Παναθηναϊκού με τους εννέα της Γιουβέντους.

2001-02

Ο Ολυμπιακός του Λεμονή, νικάει με μπαλάρα 2-3 την ΑΕΚ στο "Ν. Γκούμας", η οποία πήγαινε σπρωχτή όλη εκείνη την σεζόν. Με τον Παναθηναϊκό, τα σκορ ήταν 2-2 στο ΟΑΚΑ και 1-1 στη Λεωφόρο. Πρόκειται για την χρονιά του Ευθυμιάδη και τα όσα αποκρουστικά ακολούθησαν. Ο διαιτητής έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Βενετίδη στο 93' οι Πειραιώτες ισοφάρισαν και οι πράσινοι δεν πίστευαν ότι έχασαν ένα τέτοιο ματς. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, έκαναν μπαούλο στο ξύλο τον διαιτητή για την φάση και επειδή εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα εξαιτίας του ότι ήταν ξακάθαρη (απλά δεν το γνώριζαν εκείνη την στιγμή μέσα στα νεύρα τους), μίλησαν μετά για σπρώξιμο του Ολυμπιακού στο τελευταίο τέταρτο με συνεχή φάουλ. Δηλαδή, θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι έδειραν τον ρέφερι για τα φάουλ έξω από την περιοχή...

Όσο για την ΑΕΚ, ήρθε προτελευταία αγωνιστική για δυο αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ. Πήρε δυο πέναλτι (το πρώτο μούφα...), ο "κορυφαίος" (ναι, ο Βασσάρας) κράτησε 7 λεπτά καθυστερήσεων στο τέλος, αλλά και πάλι έχασε με 4-3. Ποιος αμφισβήτησε τη νίκη του Θρύλου; Ουδείς, αλλά ποιος θυμάται ύστερα από τόσα χρόνια. Βάλτε το μωρέ μέσα στα κλεμμένα, έτσι για να έχουμε να λέμε... Μάλιστα, στην Ένωση μίλησαν για περίεργο 1-5 την τελευταία αγωνιστική στο Άρης-Ολυμπιακός, ενώ η ίδια είχε επικρατήσει με 6-2 του ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς!!! Ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τους ίδιους και η ΑΕΚ, ενώ δυο λιγότερους είχε ο Παναθηναϊκός.

2002-03

Το έβδομο κρίθηκε στο ντέρμπι της Ριζούπολης. Η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς (πρώτη επιστροφή...) ήταν από νωρίς πίσω στη βαθμολογία, αλλά με ένα 14 στα 14 κατάφερε να μαζέψει την διαφορά, δίχως όμως να φτάσει σε σημείο να θέλει και πρωτάθλημα. Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έφτασαν στο κρίσιμο ματς της Ριζούπολης δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε και οι πράσινοι ήταν μπροστά με τρεις πόντους και έπαιζαν για δυο αποτελέσματα. Μάλιστα, αν έχαναν ακόμα και με 1-0, οι αιώνιοι πήγαιναν σε μπαράζ. Ουδείς είχε αφήσει υπονοούμενα για την διαιτησία εκείνης της περιόδου. Ο Παναθηναϊκός του Μαρκαριάν ήταν μπροστά και βρισκόταν κοντά στον τίτλο. Ε, ήρθε στην τότε έδρα του Ολυμπιακού, έχασε με 3-0 στο χαλαρό και η κούπα κατέληξε στο λιμάνι.

Στο τριφύλλι μίλησαν για τρομοκρατία και άλλα τέτοια. Για το αγωνιστικό, γιατί δεν μίλησαν ποτέ; Έχασαν δίκαια στο ματς-τίτλος; Μήπως, θέλουν ακόμα και οι ίδιοι να ανατρέξουν στα πρωτοσέλιδα προσκείμενων -στους ίδιους- εφημερίδων την επόμενη ημέρα; Απλά, έπρεπε με κάποιο τρόπο να δικαιολογηθεί η ήττα και βρέθηκε η τρομοκρατία της Ριζούπολης. Ενώ, όταν άνοιγε το μάγουλο του Γεωργίου στη Λεωφόρο ή όταν έτρωγε μπούκαλι στα μούτρα ο Μαυρογενίδης σε προσπάθεια για τάκλιν, όλα ήταν καλά και άγια, σωστά; Ενόχλησε το 7ο, πολύ απλά... Οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μάζεψαν από 70 βαθμούς και 68 η ΑΕΚ.

Ερώτηση: Έγινε τίποτα στην Παιανία μετά το τέλος του αγώνα της Ριζούπολης; Αν η ήττα και η απώλεια του τίτλου οφειλόταν στην ζούγκλα του γηπέδου, τότε γιατί έγιναν "ωραία πράγματα" στις εγκαταστάσεις μετά το ματς; Γιατί κάποιοι μέσα στα αποδυτήρια μίλησαν για κότες;

2003-04

Την χρονιά εκείνη, ο Παναθηναϊκός πήρε απόλυτα δίκαια το Κύπελλο, νικώντας 3-1 τον Ολυμπιακό στη Ν. Σμύρνη, ενώ το πρωτάθλημα κρίθηκε ουσιαστικά στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με εκτέλεση πέναλτι του Έκι Γκονζάλες, ο Στολτίδης ισοφάρισε με κεφαλιά, το 1-2 έγινε με τον Τζόρτζεβιτς και η ισοφάριση ήρθε με τον Γκούμα στο 81'. Νωρίτερα, είχε γίνει η περιβόητη φάση μεταξύ Κυργιάκου και Τζιοβάνι (στο 1-2...), η οποία έκρινε και την τελική έκβαση του ματς. Με το διπλό, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε και εκείνο το πρωτάθλημα...

2004-05

Ο Μπάγεβιτς έχει γυρίσει στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ υπάρχει πλέον η περίοδος Ντέμη. Η τελική βαθμολογία είναι η εξής: Ολυμπιακός 65, Παναθηναϊκός 64 και ΑΕΚ 62. Εκείνη την χρονιά, το "κατεστημένο Κόκκαλη" άφησε τους ερυθρόλευκους να παίξουν επτά φορές κεκλεισμένων των Θυρών στο Καραϊσκάκη, τους τιμώρησε με 300.000 ευρώ και -3 βαθμούς για τα επεισόδια με τον Πανιώνιο, αν και οι βαθμοί πάρθηκαν πίσω με παρέμβαση και του ίδιου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, τότε προέδρου της ΕΠΑΕ και γνωστού φίλου των πρασίνων, ο οποίος είχε τονίσει τότε ότι οι ερυθρόλευκοι τιμωρήθηκαν με λάθος άρθρο νόμου.

Για όποιον δεν θυμάται, ο Ολυμπιακός είχε παραλάβει 322 εισιτήρια ως ΠΑΕ και οι φίλοι του κάθισαν στο πέταλο, δίπλα στην Θύρα 1, το οποίο μάλιστα ήταν και κλειστό. Όλα έγιναν από οπαδούς των δυο ομάδων που βρίσκονταν αρχικά έξω από το γήπεδο και για τα ίδια επεισόδια ο γηπεδούχος Πανιώνιος έφαγε 100.000 ευρώ πρόστιμο!

Εκείνη η περίοδος, έχει μείνει για την γκέλα της ΑΕΚ με τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ (0-1) και για το μη καταλογισμό πέναλτι του Μπούρμπου στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0, που στέρησε από την Ένωση την δεύτερη θέση και το Champions League. Έχει να προσάψει κάτι ο οποιοσδήποτε στον Ολυμπιακό για εκείνη την σεζόν; Το μόνο που κατάφεραν οι Πειραιώτες, ήταν ότι πήγαν να χάσουν το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, αλλά ο Ριβάλντο χάρισε τη νίκη-τίτλος στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Μέχρι και ο καιρός, κόντρα στον Θρύλο ήταν...

2005-06

Η πρώτη χρονιά του Τροντ Σόλιντ στον Πειραιά και η ομάδα παίρνει όλα τα ντέρμπι. Νίκησε 0-2 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και 3-2 στο Καραϊσκάκη (Καλόπουλος ο ρέφερι για όποιον θυμάται το πέναλτι του ΠΑΟ στο ξεκίνημα), ενώ επικράτησε 1-3 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 3-0 στο Φάληρο. Εκείνη την σεζόν, είχαμε και το 3-0 στον τελικό του Κυπέλλου με την Ένωση στο Ηράκλειο. Η τελική βαθμολογία έγραψε: Ολυμπιακός 70, ΑΕΚ 67 και Παναθηναϊκός 67. Έχουμε την εντύπωση ότι ήταν κομματάκι καλύτερο το συγκρότημα του Σόλιντ, δε νομίζετε;

2006-07

Το πιο ανιαρό και εύκολο πρωτάθλημα απ' όλα. Ο Ολυμπιακός των Σόλιντ και Λεμονή τερμάτισε πρώτος με 71 βαθμούς, η ΑΕΚ είχε εννέα λιγότερους και ο Παναθηναϊκός 17 λιγότερους. Μιλάμε, έγιναν τα εγκλήματα του αιώνα για να καταλήξει ο τίτλος στο λιμάνι. Ήταν τόσο καλοί οι αντίπαλοι, που δεν μπορούσε ο Θρύλος να πάρει την Κούπα, παρά μόνο με την διαιτησία. Τι; Ήταν τεράστια η διαφορά; Έλα μωρέ τώρα με τον "διορισμένο"...

2007-08

Η σεζόν που μάθαμε όλοι ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους, αρκεί να μην αφορά τον Ολυμπιακό. Η Καλαμαριά νίκησε 1-0 τους Πειραιώτες, αλλά έκανε "πατατιά" και χρησιμοποίησε τον Βάλνερ δίχως να έχει το δικαίωμα. Οι Πειραιώτες έκαναν ένσταση ως είχαν δικαίωμα, το CAS (του Κόκκαλη και αυτό;) τούς δικαίωσε, αλλά μάθαμε ότι η καταπάτηση των νόμων δεν ισχύει, αν έχεις χάσει το ματς... Αλήθεια, αυτό ειπώθηκε από πολλούς! Πράγματι, αν δεν είχε γίνει εκείνη η χαζομάρα από τους "Πόντιους", ο τίτλος θα είχε πάει στην ΑΕΚ, επομένως καμία διαιτησία δεν θα είχε επηρεάσει τον τελικό πρωταθλητή. Η κούπα κρίθηκε χάρη σε εκείνο το ματς, ο Ολυμπιακός είχε δίκιο, επομένως κακώς μπήκε στη λογική να πρέπει να απολογείται...

Η ομάδα του Χοσέ Σεγκούρα διασύρθηκε από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με 4-0 και η Ένωση θα έπαιρνε τον τίτλο. Αντί, λοιπόν, να τα βάλει με την Καλαμαριά για την βλακεία της, θέλησε να γίνουν τα "στραβά μάτια" και να μην ισχύσουν τα αυτονόητα. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο... Εντέλει, ο Ολυμπιακός συγκέντρωσε 70 βαθμούς, η ΑΕΚ 68 και ο ΠΑΟ 66. Εν πολλοίς, η Κούπα οφείλεται και στο γκολ-λύτρωση του Μήτρογλου με τη Λάρισα (2-1 στο 93').

2008-09

Ο... διορισμένος πρωταθλητής (το είπαμε σωστά;), πέρσι μάζεψε 71 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ 63, ο ΠΑΟ 61 και η ΑΕΚ 55. Έχει μήπως να ειπωθεί κάτι γι' αυτό το πρωτάθλημα; Έπρεπε να καταλήξει σε άλλα χέρια; Όποιος το πιστεύει, ας βγει να το πει. Μάλλον θα ξεπεράσει σε γραφικότητα και τον "Βας Βας ο Παρασκευάς"...

2009-10

Ας μην σχολιάσουμε καλύτερα...
RedPlanet.gr