Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Λύσσαξαν οι πράσινοι υποκριτές!

19-20-21.2.2011 - Το ξέσπασμα της "Πράσινης Λύσσας"


Στην Ελλάδα τα επεισόδια και το ξύλο είναι το σύνηθες. Και ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων (μέχρι και στα κολυμβητήρια).
Το να γίνουν επεισόδια σε ένα αθλητικό γεγονός δεν αποτελεί εξαίρεση. Αποτελεί τον κανόνα. Από όλους τους συλλόγους, σε όλα τα στάδια, σε όλες τις πόλεις.

ΠΑΟ, ΑΕΚ, Μπάοκ, Άρης, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες της SuperLeague, εμπλέκονταν, ενεπλάκησαν και θα εμπλακούν σε επεισόδια. Και παλιά και χτες και σήμερα και αύριο.
Παντού και πάντα.
Πέρυσι έγιναν τα μύρια όσα σε όλα τα γήπεδα. Και τα τελευταία χρόνια, και πριν 10 και πριν 20 χρόνια.
Φέτος τα ίδια.
Καίνε πόλεις, σπάνε γήπεδα, καφετέριες, μαγαζιά.
Δέρνουν μέχρι και περιπτεράδες.
Βουλιάξαν σχεδόν ολόκληρο καράβι (οι αεκτζήδες πρόπερυσι).
Ζημιές, καπνογόνα, ΜΑΤ, ξύλο, κυνηγητά, μολότοφ, τζαμαρίες, φωτιές, προβοκάτσιες, επιθέσεις, ραντεβού για λύσιμο λογαριασμών.... χρόνια τώρα κοσμούν τα πρωτοσέλιδα (αθλητικά και μη).
Μπουκάρουν στους αγωνιστικούς χώρους πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Πλακόνονται μεταξύ τους, αλλά και με παίκτες, και με τους διαιτητές.
Στα Γιάννινα (ΠΑΣ-ΟΦΗ) πρόσφατα (οπαδός μπήκε και χτύπησε παίκτη και... φυγαδεύτηκε στις εξέδρες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας και ακόμα τον ψάχνουν να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης....).
Στην Πάτρα ο Κούγιας και οι μπράβοι του ΣΠΑΣΑΝΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ!...
Στο ΟΑΚΑ τα χανούμια τις προάλλες, στη Ρόδο για το Κύπελλο, Λάρισα-Βόλος στο γήπεδο αλλά και στην πόλη, κ.α. κ.α. κ.α........
Σε κολυμβητήρια (αγώνες πόλο), σε γυναικεία βόλλεϋ...
Παντού και πάντα. Όλοι!
Μέχρι και παιδάκια μπήκαν και έδειραν προχτές σε αγώνα παιδικού χάντμπωλ!

Και τι έγινε; Τίποτα!
Κανείς δεν ανησυχεί.
Κανείς δεν φωνάζει.
Κανείς δεν λαμβάνει μέτρα.
Κανείς δεν εφαρμόζει τους νόμους.
Κανείς δεν τιμωρείται!

Τα επεισόδια όλων είναι "πταίσματα" ή "δεν τα είδαμε" ή "μεμονωμένα" ή "συγκυριακά" ή "δεν καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα" ή "η αστυνομία δεν είδε τίποτα"....

Τα επεισόδια των βάζελων - από την αρχή της χρονιάς - ήταν είτε από... αναρχικούς ("αντιεξουσιαστές", sic) ή από... οικονομικούς μετανάστες! (sic, sic!)

Δύο δηλώσεις, ένα "θα λάβουμε μέτρα", ένα ψιλοχάδι ποινή (που θα ακυρωθεί στην ένσταση) ή και καθόλου ποινή, ένα προστιματάκι, ή μια ένορκη διοικητική εξέταση ή ένας εισαγγελέας που θα... "ερευνήσει την υπόθεση" και "θα βρεθούν οι ένοχοι". Που ποτέ δεν βρίσκονται.

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός (οι οπαδοί του) ΑΠΕΧΕΙ συστηματικά από όλα αυτά. Δείχνει το καλό του πρόσωπο εντός και εκτός έδρας.
Το παλιό παρελθόν (όχι περισσότερο αμαρτωλό από των άλλων) έχει σβήσει.
Πέρυσι Ολυμπιακοί έκαναν μία φορά μόνο επεισόδια.
Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και στην υποδοχή του πούλμαν στο Ν.Φάληρο (και αυτό με πρόκληση από τα ΜΑΤ!).
Φέτος τίποτα!

Οι άλλοι; Κάθε Σαββατοκύριακο.
Το ξύλο ΜΑΤ-Αεκτζήδων και ΜΑΤ-βάζελων ή και αεκτζήδων-βάζελων είναι πλέον καθημερινότητα. Ειδικά στον πρώτο γύρο οι βάζελοι παίζαν ξύλο και δύο φορές σε κάθε αγωνιστική, πηγαίνοντας και φεύγοντας στο γήπεδο. Επειδή δεν είχαν ομάδα να τους γεμίζει, ξέσπαγαν τον πόνο τους και την αποστροφή τους για την κατάντια τους στα επεισόδια.
Το ίδιο και τα χανούμια. Μέχρι και στην προηγούμενη αγωνιστική.

Και προχτές, στο Καραϊσκάκη, ήρθε η σειρά να κάνει και ο  Ολυμπιακός τα επεισόδια.
Κακώς. Κάκιστα.
Δεν έπρεπε να μπουν μέσα. Δεν έπρεπε να προπηλακίσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού (όχι και ξύλο! προπηλακισμός ήταν!).

Και τι συνέβη;

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Σε όλη την Ελλάδα μιλάνε (για μέρες τώρα) ασταμάτητα γι αυτό!
Λύσσα ο Παναθηναϊκός το ίδιο βράδυ!
Λύσσα όλα τα πρωτοσέλιδα (πράσινα και μη) την επόμενη.
Λύσσα και την μεθεπόμενη!
Λύσσα όλοι οι δημοσιογράφοι (σχετικοί και μη).
Λύσσα όλα τα δελτία ειδήσεων (αθλητικά και μη).
Λύσσα όλοι, σχετικοί και άσχετοι.

Στην πυρά! Στην πυρά! Ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του!
Χίλιες αγωνιστικές τιμωρία. Να καεί το Καραϊσκάκη. Να γκρεμιστεί η ΠΑΕ. Να αποκεφαλιστεί ο Μαρινάκης. Να πάνε φυλακή οι οπαδοί!

Κραυγές αγωνίας (δήθεν αγανάκτησης) από όλους τους στερημένους.
Βάλανε εισαγγελείς να κάνουν έρευνες και να ασκήσουν διώξεις.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (!!!) βάλανε να κάνει δηλώσεις!!!


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!
Κανείς από όλους εσάς δεν κάνατε κιχ τόσα χρόνια, πέρυσι, προχτές ακόμα όταν τα έκαναν (και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση) τα "δικά σας" αγαπημένα-χαϊδεμένα παιδιά!
Τώρα το θυμηθήκατε ότι πρέπει να τιμωρήσετε;
Τώρα θυμηθήκατε την "επιτέλους" αλλαγή και κάθαρση του ποδοσφαίρου μας;
Επειδή σας πονάει ο Ολυμπιακός;

Μα προδίδεστε! Δεν είναι το γεγονός και τα επεισόδια που σας καίνε. Δεν είναι η βία που σας κόπτει! Γιατί αν ήταν θα είχατε κάνει και δηλώσεις και ενέργειες, και τιμωρίες, και τους νόμους θα εφαρμόζατε και την προηγούμενη Κυριακή. Και την προ-προηγούμενη. Και την πιο προ-προηγούμενη....

Όμως δεν κάνατε τίποτα και ποτέ!

Όσο τα μπαόκια σουλατσάρουν μέσα στον αγωνιστικό  χώρο (ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ) δεν βλέπετε! Κοιτάτε αλλού.
Όταν τα χανούμια μπαίνουν μέσα, διακόπτουν αγώνα και ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τον διαιτητή να σφυρίξει υπέρ τους και παίρνουν την πρόκριση (πρόσφατος αγώνας Κυπέλλου με τον ΠΑΟ) δεν βλέπετε τίποτα! Όλα καλά, όλα συνηθισμένα, όλα αγγελικά πλασμένα!

Είστε όλοι υποκριτές. Και βρωμιάρηδες. Και άνανδροι. Και άτιμοι. Και κότες. Είστε πρώτοι εσείς υπεύθυνοι για την αδιαφορία, την ατιμωρησία και την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, την επιλεκτική επιλογή του ποιος πρέπει να τιμωρηθεί!

Μπαίνει ο "καπετάνιος" και διακόπτει τη μετάδοση του αγώνα, δύο ψίθυροι και τίποτα παραπάνω! His master voice.
Kάνει δηλώσεις ο Μαρινάκης - πέφτετε όλοι να τον φάτε!

Δεν σας πειράζει ούτε η  βία ούτε τα επεισόδια.
ΤΑ 38 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ!
Αυτά είναι που πονάνε πάρα πολύ!!!

Υ.Γ.1  Από το βράδυ του Σαββάτου (19/2) με τη λήξη του ντέρμπι, άρχισε η ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΣΑ! Συνεχίστηκε και ολόκληρη την Κυριακή (20/2). Σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Και συνεχίζεται και την Δευτέρα (21/2)! Ραδιοφωνικές εκπομπές και μαραθώνιοι μέχρι το πρωΐ, δημοσιογράφοι πληρωμένοι ή μη, φερέφωνα ή μη, "ουδέτεροι" και "αντικειμενικοί", "δικοί τους" και μη, πρωτοσέλιδα, τηλεοπτικές εκπομπές, δηλώσεις, φωνές, ανακοινώσεις, απειλές, τσιτάτα και κορώνες... Όλοι δηλώνουν "αηδία" και ότι "δεν πάει άλλο, πρέπει να σταματήσει εδώ". Όλοι ότι πρέπει κάτι να αλλάξει. Όλοι ότι "φτάσαμε τον πάτο του βαρελιού"! Όλοι αυτοί τα θυμούνται όλα αυτά τα γραφικά μόνο όταν εμπλακεί ο Ολυμπιακός σε γεγονότα και επεισόδια. Πού είναι όλη αυτή η χάβρα, η λύσσα, τα πρωτοσέλιδα και οι ραδιοφωνικοί μαραθώνιοι τα άλλα Σαββατοκύριακα και τα άλλα ραδιοφωνικά ξημερώματα Δευτέρας; Πού ήταν όλοι αυτοί οι ευαγγελιστές της εξυγίανσης την περασμένη βδομάδα; Πού ήταν πριν 10 μέρες όταν τα χανούμια μπουκάριζαν μέσα στο ΟΑΚΑ και έπαιρναν με τη βία και την απειλή την πρόκριση; Δεν έγινε κανένας ραδιοφωνικός μαραθώνιος τότε! Τώρα όλοι θέλουν να "σπάσει το απόστημα" εδώ και τώρα! Να γίνει μια αρχή. Και ευκαιρία είναι να γίνει από τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Η αρχή της τιμωρίας και της αυστηρής εφαρμογής του νόμου ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ (γι αυτούς) να αρχίζει και να τελειώνει στον Ολυμπιακό. Η εξάντληση των νόμων και της αυστηρότητας πρέπει (γι αυτούς) να γίνεται πάντα ΜΟΝΟ κατά του Ολυμπιακού! Το κατεστημένο και η παράγκα (γι αυτούς) είναι πάντα κόκκινο κι αυτό πρέπει σύσωμοι να πολεμήσουν!

Υ.Γ. 2  Το ότι 5 παίκτες του βάζελου γύρισαν (κατέβηκαν από το πούλμαν την ώρα της αναχώρησής τους) να δείρουν τον Τοροσίδη στα αποδυτήρια; Δεν είναι αθέμιτο; Δεν είναι αίσχος; Δεν το σχολιάζει και δεν... "αηδιάζει" κανείς!

Υ.Γ. 3  Σταματάω εδώ και πάω να κάνω ένα εμετό! Μου τον προκαλεί όλη αυτή η υποκρισία κάθε φορά που γράφω για τις βρωμιές όλων και κυρίως των βάζελων. Μου τον προκαλεί η τόση υποκρισία!