Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μανιάτης - Κουμορτζί - Βέλλιος

Η νέα ΕΛΛΗΝΙΚΗ εκστρατεία ξεκίνησε.
Στα πλαίσια της ανανέωσης με ΕΛΛΗΝΙΚΟ έμψυχο υλικό, που εδώ και καιρό έχει ζητήσει ο Μαρινάκης, και μετά από πολύ καιρό που το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον διεθνή αμυντικό του Πανιωνίου, Γιάννη Μανιάτη, επισημοποιήθηκε, η αρχή έγινε και σήμερα (5.1.11) η ΠΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του.

Το ρεπορτάζ της ανακοίνωσης της απόκτησης του Μανιάτη από το sport24

Το χρονικό με όλο το παρασκήνιο (ειδήσεις και φήμες που ακούστηκαν) έχει ως εξής:

  • Από το καλοκαίρι ήταν γνωστό ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μανιάτη. 
  • Οι επαφές πύκνωσαν τον Δεκέμβριο και λίγο πριν τις γιορτές άρχισε να διαφαίνεται ότι ο Γιάννης Μανιάτης θα άφηνε την "Πλατεία" προς χάριν του... λιμανιού. 
  • Εν τω μεταξύ στο "παιχνίδι" μπήκε και το αεκάκι. Που ξαφνικά (αυτοί δεν έχουν ψωμί να φάνε, μεταγραφές γυρεύουν...) "ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ" κι εκείνη για τον Μανιάτη! 
  • Παίχτηκε ένα σίριαλ του τύπου "Η ΑΕΚ έχει σίγουρο τον Μανιάτη" κλπ... με τον Ολυμπιακό να κρατάει χαμηλούς τόνους. 
  • Η αλλαγή στην προεδρία του Πανιωνίου ίσως καθυστέρησε αλλά ίσως και επέσπευσε τα πράγματα. 
  • Η συμφωνία προχώρησε και θεωρείτο βέβαια ήδη τις μέρες των Χριστουγέννων. 
  • Η ΑΕΚ έκανε μία "ρελάνς" στο τέλος του χρόνου (μια καλύτερη προσφορά), ο Πανιώνιος (υποτίθεται ότι το σκεφτόταν) ζήτησε ανταλλάγματα (δανεικούς κλπ) από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και τελικά η συμφωνία φάνηκε ότι έκλεισε οριστικά τις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2011. 
  • Στο μεταξύ ακούστηκε παράλληλα με του Μανιάτη και το όνομα του Κουμορτζί και οι συζητήσεις από ένα σημείο και μετά έγιναν/γίνονταν και για τους δύο - διπλή μετακίνηση. 
  • Από πλευράς Ολυμπιακού έπρεπε να δοθούν παίκτες σαν δανεικοί. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήταν αυτό του Μήτρογλου, που τα δημοσιεύματα τον ήθελαν να λέει "ναι" και να μην έχει πρόβλημα (Δεκέμβριος). 
  • Σαν δεύτερος δανεικός αναφέρθηκε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ευθύς εξαρχής δήλωσε δυσαρεστημένος με την ιδέα για μετακίνησή του στον Πανιώνιο. 
  • Τις τελευταίες μέρες του 2010, τα περί "δανεισμών" άλλαξαν: Ο Μήτρογλου τώρα φαίνεται να λέει "όχι" στον Πανιώνιο και ότι προτιμάει (αν δεν μείνει στον Ολυμπιακό) να πάει να παίξει στην Γερμανία. 
  • Παράλληλα, γύρω στην Πρωτοχρονιά, σαν νέο όνομα για μετακίνηση στον Πανιώνιο σαν δανεικός ακούστηκε αυτό του Γκαλίτσιου. Οι εφημερίδες έγραφαν ότι "τελεσίδικα" Μήτρογλου και Γκαλίτσιος δίνονται δανεικοί. Από την πλευρά του Γκαλίτσιου δεν ακούστηκαν σχόλια (θετικά ή αρνητικά) για τη μετακίνησή του. 
  • Χτες-προχτές ξαναγράφτηκε ότι οι δύο που θα δοθούν είναι ο Μήτρογλου και ο Γ.Παπαδόπουλος (ξανά!). (έχουμε μπερδευτεί κι εμείς...) 
  • Τις τελευταίες μέρες, και ενώ μπήκε και ο Κουμορτζί στην εξίσωση, ακούστηκε ότι ο Βαλβέρδε θέλει τον Κουμορτζί από τώρα (β' γύρος) στην ομάδα, ενώ ο Μανιάτης θα αποκτηθεί μεν αλλά θα ενσωματωθεί στην ομάδα το καλοκαίρι και θα παίξει από την επόμενη περίοδο. 
  • Τα τελευταία νέα λένε ότι ο Βαλβέρδε σκέφτεται σοβαρά την χρήση ΚΑΙ του Μανιάτη από τώρα... 
  • Η ΑΕΚ πριν 3 μέρες απέσυρε το ενδιαφέρον της για τον Μανιάτη (πικραμένη και καλά...). Οι αεκτζήδικες μουρμούρες μιλάνε πάλι για "σικέ καταστάσεις", για τον Πανιώνιο σαν "δεκανίκι" και "παράρτημα" του Ολυμπιακού, και άλλα ευφάνταστα και εμετικά. Το ότι δεν έχουν χαρτί να σκουπίσουν τον κώλο τους δεν το ξέρουν (ή δεν το παραδέχονται). Το ότι όταν έχεις και δίνεις, τότε αγοράζεις, δεν το βάζουν καθόλου στην εξίσωση. Και επίσης ότι όταν θέλεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ένα παίκτη, τον αποκτάς, κι αυτό δεν τους λέει τίποτα επίσης...
    (Υπάρχουν και ΦΗΜΕΣ που θέλουν την ΑΕΚ να ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ πραγματικά για τον Μανιάτη και ότι απλά έπαιξε τον ρόλο του "λαγού" μόνο και μόνο για να ανεβάσει το κόστος της μετακίνησης!!!) 
  • Χτες τα νέα μίλαγαν για τελική συμφωνία και για τους δύο παίκτες. Και ότι σήμερα-αύριο υπογράφουν. 
5.1.11 - Aνακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Μανιάτη. Ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο για 3,5 χρόνια και θα φοράει τη φανέλα με τον αριθμό 2.
Αύριο μεθαύριο θα ανακοινωθεί και αυτή του Κουμορτζί.

Στη συνέχεια, δείχνει να ακολουθεί ο Βέλλιος του Ηρακλή, που πολύ σύντομα κι αυτός θα "ντυθεί" στα Ερυθρόλευκα.

Ο Μαρινάκης έχει δώσει εντολή να βρεθεί και να αποκτηθεί ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα. Πάει να χτίσει τον Νέο Ολυμπιακό, για την επόμενη δεκαετία και βάλε, στηριγμένος σε ελληνόπουλα (και πολύ καλά κάνει). Έτσι, και φτηνότερα θα του έρθει (αν σταματήσουν οι πολλές και ακριβές μεταγραφές ξένων που συχνά βγαίνουν και "χαμένα λεφτά", βλ. Ντιόγκους @ σία) και σύμφωνος με τις επιταγές της UEFA που μιλάνε για υψηλή ποσόστωση εντοπίων παικτών θα είναι.

Οι επόμενες μέρες αναμένονται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Μανιάτης σήμερα ήταν στις σουίτες του Καραϊσκάκη από όπου παρακολούθησε τη νέα του ομάδα να παίζει με τον Ηρακλή, και, στον αγωνιστικό χώρο, ο Βέλλιος ίσως έπαιξε και τελευταία φορά με τη φανέλα του Γηραιού.

Παράλληλα ακούγεται πολύ έντονα και το όνομα του Χαβίτο από τον Άρη που είναι έτοιμος επίσης να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.