Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Τετάρτη 23.9.09 :: ΟΑΚΑ :: AEK-OΣΦΠ 1-2

Στο εξ' αναβολής ντέρμπι της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος, μεσοβδόμαδα (μετά τον ΠΑΟΚ και πριν την Ευρώπη) ο Θρύλος (ακόμη με μισή ομάδα) όχι μόνο στάθηκε στο ΟΑΚΑ, αλλά και πήρε το ντερμπάκι, και άφησε τα χανούμια ξανά στο κλάμα και (όχι όλους) στην αυτοκριτική...
Βοήθησε λίγο και ο διαιτητής Νταλούκας που δεν σφύριξε υπέρ της ΑΕΚ καθαρό πέναλτι (σε χέρι του Μέλμπεργκ στην περιοχή), αλλά τι να κάνουμε;... έτσι είναι αυτά.
Ανθρώπινα είναι τα λάθη. Και εξάλλου, το "τι γράφει ο πίνακας" μετράει τελικά.
Έτσι δεν λέτε, τόσα χρόνια, δευτερότριτα;

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ακόμη ο "καλός Ολυμπιακός" που ονειρευόμαστε και περιμένουμε. Εκτός από τις πολλές απουσίες, είναι νωρίς ακόμη να ανακάμψει. Μετά την κρίση, μετά τον Κετσπάγια, με τον Ζίκο φρέσκο στον πάγκο του, έχει ακόμη δρόμο. Και θα γίνει ακόμη δυνατότερος και πιο τρομερός από τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί απλά είναι στο DNA του. Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνιμος Πρωταθλητής. Και αυτό δεν θα σταματήσει εύκολα...

Προς το παρόν ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά συνέρχεται, δυναμώνει, βελτιώνεται, κάποια στιγμή θα έχει και ολοκληρωμένη σύνθεση - και τότε μην τον είδατε και δεν τον φοβηθήκατε! Μέχρι τότε, προς το παρόν, μετράει η σκοπιμότητα και οι βαθμοί, και κοιτάει (και ξέρει) να παίρνει τα παιχνίδια!

Τόσο στην Τούμπα, όσο και στο ΟΑΚΑ, έδειξε ότι είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που "μιλάει η φανέλα του" (ή όπως αλλοιώς το λένε: "η ψυχή", "το μέταλλο" του Πρωταθλητή κλπ.), που ξέρει να παίρνει τα δύσκολα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Απέδειξε πώς κάνουν λάθος όσοι τον πιστεύουν τελειωμένο ή λαβωμένο, όσοι πιστεύουν ότι πέρασε πια η δυναστεία του και πως ήρθε η ώρα να χάσει τα πρωτεία. Κάνουν μεγάλο λάθος!
Μισός, κουρασμένος, ανέτοιμος, σε κρίση, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κι έχει παίκτες διαμάντια, με προσωπικότητα, που ξέρουν την κατάλληλη στιγμή να κάνουν τη διαφορά και να "κλέψουν" το όποιο δύσκολο παιχνίδι, το όποιο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είναι θεριό ανήμερο και πρέπει να τον φοβάται κάθε αντίπαλος όταν ακόμη είναι και πεσμένος κάτω ή με την πλάτη στον τοίχο. Τότε, μάλιστα, να τον φοβούνται περισσότερο. Γιατί το θηρίο θα ξυπνήσει και θα τους καταπιεί!

Ο Ολυμπιακός, χωρίς να παίξει μπάλα, το έκανε με την Αλκμααρ (Τοροσίδης). Το έκανε στην Τούμπα, πριν 3 μέρες, το έκανε τώρα και στο ΟΑΚΑ (ξανά με τον Τοροσίδη, με δύο αντρίκιες γκολάρες, η δεύτερη μάλιστα, εντελώς ...βραζιλιάνικη, α-λα Τζιοβάνι - για να δείξει στον Ζίκο ότι μπορούν και Έλληνες παίκτες να είναι "Τζιοβάνηδες").
Θα το ξανακάνει, όποτε και σε όποιον τον υποτιμήσει!

Ναι, ίσως η ΑΕΚ να ήταν και καλύτερη. Είχε περισσότερη κατοχή, είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, είχε περισσότερες ευκαιρίες. Ε, και; Την ψυχή του Πρωταθλητή, δεν την είχε. Έτρεχε, ίδρωνε, πάλευε, αλλά ο Θρύλος ήταν αυτός που τα κάρφωνε. Είχε την υπεροχή αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει. Είχε πρωτοβουλία αλλά δεν την έκανε ουσία. Έπρεπε να ξυπνήσει αλλά δεν ξύπνησε. Δεν έχει ηγέτες, δεν έχει προσωπικότητα.
Ρε παιδιά, δεν θέλει κόπο! Θέλει μυαλό και αποτελεσματικότητα! Θέλει τρόπο!
Και εσείς τον τρόπο δεν τον ξέρετε! Αποτελεσματικότητα δεν έχετε!

Η ΑΕΚ είναι πολύ μικρή, με ή χωρίς πέναλτι, να μας κερδίσει. Ο Ολυμπιακός το αποδεικνύει 2-3 φορές το χρόνο (σε Πρωτάθλημα και τυχόν Κύπελλο) που τη συναντάει μπροστά του. Πριν μήνες στον Τελικό Κυπέλλου, το έχασαν "στο τσακ", όλο το καλοκαίρι μας λέγανε "θα τα πούμε στο ντέρμπι", ήρθε και το ντέρμπι, το'χασαν (ίσως "στο τσακ") πάλι, τώρα θα μας λένε "στο Καραϊσκάκη θα τα πούμε"... κλπ κλπ
Τόσα χρόνια, τα ίδια ακούμε. Ας αλλάξουν τροπάριο πια, κουραστήκαμε.

Υ.Γ. Θα θέλαμε να διορθώσουμε μία ανακρίβεια που είπε (όταν ρωτήθηκε στο τέλος του αγώνα) ο συμπαθέστατος Βασίλης Τσάρτας: Ο διαιτητής δεν στέρησε τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ. Της στέρησε το δικαίωμα να σκοράρει, και το πολύ-πολύ να είχε φέρει ισοπαλία. Δεν είναι το ίδιο πράγμα! Και μην πουν "αν είχε προηγηθεί θα είχε πάρει και το ματς, γιατί αυτό το έχουμε ζήσει πολλές φορές, να προηγείται και να τρώει... 6 !!!