Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

29.9.09 :: ARSENAL-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0

Ο Ολυμπιακός σε μια πολύ καλή βραδιά πάλεψε όσο μπορούσε. Οι παίκτες του στάθηκαν παλικάρια, και τα έδωσαν όλα, μέχρι εσχάτων. Όσο ήξεραν, όσο μπορούσαν και όσο άντεχαν. Κι άντεξαν για 78 λεπτά.
Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση της ομάδας μας (ασχέτως αποτελέσματος).
Ιδιαίτερα ο Νικοπολίδης (σε μια από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του) κράτησε ολόκληρη την Άρσεναλ μόνος του. Μια Άρσεναλ άλλης κλάσης και άλλης ταχύτητας, που έκανε σωρό ευκαιρίες για γκολ κι όμως δεν τα κατάφερνε. Που πολιορκούσε ασφυκτικά την περιοχή του Ολυμπιακού στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Που είχε λυσάξει να βάλει γκολ κι όμως δεν έβαζε.

Στο 78' βρήκε σαν ευκαιρία μία από τις ελάχιστες αδράνειες της ερυθρόλευκης άμυνας (που από ώρα ξεφούσκωνε από κούραση) και σκόραρε. Πιο πριν ο Νικοπολίδης είχε γλιτώσει την ερυθρόλευκη εστία 6-7 φορές από σίγουρα γκολ!
Όλοι οι παίκτες έδωσαν ό,τι είχαν. Και τα κατάφεραν καλά, με μόνο ένα μελανό σημείο: ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα περισσότερο, την "πούλαγαν" εύκολα και γι αυτό η Άρσεναλ είχε όλη την κατοχή και την ευκαιρία να πιέζει συνεχώς. Αν οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να κρατούν τη μπάλα περισσότερο, ίσως και να είχαν λιγότερη (χρονικά) πίεση και ίσως να είχαν καταφέρει και τον άθλο: να πάρουν ισοπαλία και πολύτιμο βαθμό μέσα στο Λονδίνο...
Αποφασιστικό ρόλο έπαιξε και ο Γάλλος διαιτητής (που με Γάλλο τον Βενγκέρ στον πάγκο, και τη μισή Άρσεναλ να αποτελείται από Γαλλάκια, ε, δεν ήταν φυσικό να γέρνει την πλάστιγγα εκεί που προτιμούσε;;;
Και φάνηκε ξεκάθαρα από τα πολλά φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού που δεν σφύριζε, από τα φάουλ με το παραμικρό" που σφύριζε εναντίον του, από τις εύκολες κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού, και τη ...δυσκολία να βγάλει κάρτα σε παίκτες της Άρσεναλ... Το αποκορύφωμα της "στραβομάρας" του διαιτητή ήταν όταν μέτρησε σαν κανονικό γκολ το ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ off-side στο 86' (2-0). Αλλά εκεί ήδη είχαν όλα τελειώσει.

Μπράβο στην ομάδα μας για την ψυχή και την αγωνιστικότητά της.

Στο άλλο παιχνίδι (Άλκμααρ - Σταντάρ Λιέγης 1-1), το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βόλευε περισσότερο τον Ολυμπιακό. Έτσι, διατηρείται δεύτερος στη βαθμολογία του ομίλου, και έχει τώρα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.


ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (30/9/2009)






Αφήσαμε τελευταίο το ΕΜΕΤΙΚΟ πρωτοσέλιδο της "Πράσινης"(λερώνουμε και τα δάκτυλά μας και μόνο που πληκτρολογούμε το όνομα αυτό!):

Έχει ένα "πονηρό" 2 (μιλάει για πολυθρόνες στο ΟΑΚΑ, ενώ εννοεί τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός). Εξυπναδούλες!
Και υμνεί τον βάζελο σαν "αληθινό Ευρωπαίο". Χα!